SNS PREUZELA I VRAČAR: Uz podršku naprednjaka za predsednika Skupštine izabran odbornik LDP-a
Foto: Beoinfo

Pobeda sa puno simbolike

SNS PREUZELA I VRAČAR: Uz podršku naprednjaka za predsednika Skupštine izabran odbornik LDP-a

Beograd -

BEOGRAD - Srpska napredna stranka je preuzela i Vračar! Zahvaljujući podršci odbornika naprednjaka, za novog predsednika Skupštine opštine Vračar, posle tajnog glasanja, izabran je Mihajlo Grupković iz Liberalno demokratske partije. On je dobio 23 glasa, a Bane Kuzmanović (DS) 22.

- Razlog ovog dogovora sa SNS je izbegavanje prinudne uprave na Vračaru i izlaganje građana ponovnom glasanju. Ovako ćemo svi dobiti još mesec dana da se zajedno dogovorimo šta je najbolje za Vračar - rekao je Grupković.

Atmosfera u sali je bila prilično naelektrisana, kada je gradski menadžer Goran Vesić (SNS) krenuo da glasa iza paravana, usledio je aplauz, dok su Grupkovića iz njegovog tabora dočekali povicima "predsednik, predsednik".

Odbornici Demokratske stranke praktično glasaju javno, ne odlaze do paravana, već svoje listiće pokazuju kameri "kako bi dokazali da nisu izdali svoju listu".

Inače, od početka sednice postoji problem sa tasterima za glasanje - čas rade, čas ne rade. Zato se već prilikom usvajanja dnevnog reda prešlo na ručno glasanje.

Protest pre početka sednice

U optšinski parlament je stigla i grupa od petorice mladića koji nose plakate "I ja sam Dosta je bilo, ali ne falsifikujem". Odbornici DJB tvrde da poznaju dvojicu koji su bivši članovi njihovog pokreta.

Parlament Vračara broji 45 poslanika. Grupa oko DS ima 17, SNS 16, DJB sedam, SPS-JS tri i DSS-Dveri dva. Za većinu su potrebna 23 glasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track