STANOVNICI VIDIKOVCA SE PONOVILI: U obnovu 2 parkića uloženo 7 MILIONA dinara
Foto: Beoinfo

Ulica Patrijarha Joanikija

STANOVNICI VIDIKOVCA SE PONOVILI: U obnovu 2 parkića uloženo 7 MILIONA dinara

Beograd -

BEOGRAD - U Ulici Patrijarha Joanikija na Vidikovcu danas su otvorena dva rekonstruisana parkića, a član Gradskog veća Goran Vesić rekao je da je za njihovu rekonstrukciju utrošeno oko sedam miliona dinara.

''Ova dva igrališta su primer šta kao grad pokušavamo da uradimo poslednjih nekoliko godina kada je u pitanju poboljšanje kvaliteta života ljudi. Naša intencija je da tamo gde ljudi žive probamo da uradimo igrališta, mesta gde građani mogu da se odmaraju, i tako podignemo kvalitet života'', rekao je Vesić ocenjujući da su u Patrijarha Joanikija nedostajali takvi sadržaji.

Kako je naveo, rekonstruisani parkići nalaze se između pet solitera sa najmanje 100 stanova, što je najmanje 500 stanova u kojima živi više od 1.500 ljudi.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Prema njegovim rečima, deca iz tih zgrada nisu imala nikakva igrališta u blizini, a stariji građani mesto da provode vreme pored zgrade u kojoj žive.

''Na inicijativu stanara i opštine Rakovica uradili smo ova dva igrališta. Ona su urađena po svim standardima i izgledaju svetski, a ukupno nas je koštalo negde oko sedam miliona dinara'', rekao je Vesić dodajući da su igrališta ograđena, a svi rikviziti potpuno bezbedni.

On je podsetio i da je odvojeno dva miliona dinara za deo za fitnesa koji će biti gotov u naredne dve nedelje.

Gradski menadžer se zahvalio ''Zelenilu Beograd'' i opštini Rakovica koja daje inicijative dodajući da se rešavaju problemi ljudi.

''Verujem da možemo da kažemo da smo uspešni u gradu samo ako Beograd postane humaniji za ljude i ako se poboljša kvalitet života, a to, između ostalog znači da imamo bolje javne površine, bolji javni prevoz ...'', rekao je Vesić.

Direktor JKP ''Zelenilo Beograd' Slobodan Stanojević rekao je da je za poslednje tri godine 170 objekata urađeno - od dečijih igrališta, teretana na otvorenom, sportskih terena, urbanih džepova...

''Najviše do sada smo uradili u Rakovici jer se godinama na toj opštini najmanje ulagalo. Sada smo uspostavili princip ravnomernog razvoja, idemo u sve površine, razgovaramo sa svim opštinama koje zajedno sa građanima daju predloge za lokacije'', rekao je Stanojević.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić rekao je da su danas predali građanima na korišćena dve uređene površine, dva parkića koja su urađena tako da na njima mogu ugodno vreme mogu da provode kako najmlađi tako i najstariji građani.'

'Lepa slika. Ovo je samo jedan od više od 50 parkova koji su od 2012. godine obnovljeni ili izgrađeni'', zaključio je Kocić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track