U CENTRU GRADA: Pao deo fasade u Kosovskoj ulici
Foto: Dragan Kadic Kurir

Novi Incident

U CENTRU GRADA: Pao deo fasade u Kosovskoj ulici

Beograd -
Radi se o zgradi koja nije u sistemu održavanja Gradskog stambenog jer sa skupštinom stanara te zgrade nije sklopljen ugovor o održavanju

BEOGRAD - Na sreću niko nije povređen kada je deo fasade sa zgrade u Kosovskoj ulici broj 8, u Beogradu, pao na trotoar, rekao je generalni direktor Gradskog stambenog Nikola Kovačević i dodao tom prilikom nije pričinjena ni materijalna šteta.

On je rekao da je gradska građevinska inspekcija u obavezi da izađe na teren i utvrdi činjenično stanje.

Prema njegovim rečima, radi se o zgradi koja nije u sistemu održavanja Gradskog stambenog jer sa skupštinom stanara te zgrade nije sklopljen ugovor o održavanju.

On je apelovao na stanare te zgrade da ako nemaju, što pre oforme skupštinu stanara, i sklope ugovor sa tim javnim preduzećem o održavanju fasade zgrade.

Kovečević je naveo da je 14.000 zgrada u Beogradu u sistemu održavanja Gradskog stambenog, a da je njih oko 12.000 ne održava to javno preduzeće, podsetivši da je Gradsko stambeno već pokrenulo opsežnu akciju obijanja fasada za koje se proceni da nisu ispravne i da bi mogle da padnu.

Inače, ovo je treći slučaj padanja fasada u Beogradu u poslednjih mesec dana. Krajem marta deo fasade se odlomio sa izgrade na uglu Makedonske i Cetinske ulice kada je povređen dečak, a pre sedam dana obrušen je deo fasade na ulazu u Dečju kliniku u Tiršovoj ulici i tom prilikom nije bilo povređenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track