ULAGANJE U INFRASTRUKTURU: Vesić najavio velike projekte u opštini Lazarevac
Foto: Beoinfo

Inicijativa čelnika i građana

ULAGANJE U INFRASTRUKTURU: Vesić najavio velike projekte u opštini Lazarevac

Beograd -
Gradski menadžer Beograda Goran Vesić danas je najavio velike infrastrukturne projekte u opštini Lazarevac.

"Postavićemo kamen temeljac za porodilište, radi se Ulica Stanislava Sremčevića Crnog u vrednosti od 75 miliona dinara, za šta je raspisan tender, završavamo vodovod u Vrbovnu i Stepojevcu, a gradiće se i dom za decu sa smetnjama u razvoju. Građani Lazarevca mogu da očekuju da će u ovu opštinu biti investirano mnogo više nego što je to bilo do sada", najavio je Vesić prilikom posete mestu Veliki Crljeni u blizini Lazarevca.

Kako je saopštila gradska služba za informisanje Beoinfo, on je obišao radove na asfaltiranju Ulice Boška Milutinovića u Velikim Crljenima. Prema njegovim rečima, ulica će mnogo značiti za gradjane jer će povezati tu mesnu zajednicu sa obilaznicom.

"Ovde ćemo uraditi gotovo 200 metara ulice, širine tri metra, a vrednost radova je oko 1,4 milona dinara. Inicijativu su pokrenuli čelnici opštine Lazarevac, kao i građani, a posao će biti završen do 12. februara. Ekipe Beograd-puta su stalno na terenu i koriste vreme bez snega kako bi se ovaj rok ispoštovao", rekao je Vesić.

On je naglasio da će MZ Veliki Crljeni u narednim mesecima imati nekoliko važnih projekata.

"Grad Beograd će zajedno sa opštinom Lazarevac iz 'zelenog dinara' izdvojiti 80 miliona za rešavanje problema kanalizacije, što je veliki problem u ovom selu", rekao je Vesić i podsetio da će Grad Beograd u narednih deset godina realizovati projekat izgradnje vodovoda i kanalizacije i da će svaka kuća imati priključke za vodovod i kanalizaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track