ULEPŠAVANJE KARABURME I VIŠNJIČKE BANJE: Stiže 280 novih kontejnera
Foto: Beoinfo/Ilustracija

Predsednik gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić

ULEPŠAVANJE KARABURME I VIŠNJIČKE BANJE: Stiže 280 novih kontejnera

Beograd -

BEOGRAD - Na Karaburmi i Višnjičkoj banji danas je postavljeno novih 280 kontejnera, a predsednik gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio je da će u narednih mesec i po dana biti zanovljeni svi kontejneri na teritoriji te opštine koja se prostire na 450 kvadratnih kilometara.

Zapremina jednog novog kontejnera je 1,1 metara kubnih, a Jovičić je novinarima rekao da će oni ulepšati ovaj deo grada, te da će u saradnji sa Gradskim zelenilom biti postavljene kante za otpatke."Ovo je snažna poruka da je važno da mislimo o svim ulicama, da mislimo o zelenim površinama, da kada neko dođe u naš grad i prošeta ovim ulicama može da primete da neko vodi računa o komunalnom redu i da su ulice uredne", kaže Jovičić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Apelovao je na građane da vode računa i ne pale kontejnere i da in ne uništavaju. "Niko nam ovo nije poklonio. Kontejnere smo morali da kupimo i da izdvojimo novac da bismo mogli da uredimo naše ulice", navodi Jovičić.

Kaže da na teritoriji opštine Palilula ima oko 15.000 kontejnera, te najavio rekonstrukciju 28 podzemnih kontejnera postavljenih na opštini Palilula. Naveo je da podzemni kontejneri imaju malu zapreminu i mali otvor, te da će se rekostrukcijom taj problem rešiti posle čega će za građane biti lakši za upotrebu.

"Građani će biti zadovoljniji što će moći da ih koriste, što nije bio slučaj do sada, s ozbirom da se veoma često otvori zaglave, a kontejneri se pune vodom i onda to napravi veću štetu nego korist", kaže Jovičić.Jovičić je danas prisustvovao postavljanju novih kontejnera na uglu ulica Vojvode Micka i Marijane Gregoran na Karaburmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track