ZADUŠNICE: Danas zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja
Foto: Marina Lopičić

Apel građanima da koriste gradski prevoz

ZADUŠNICE: Danas zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja

Beograd -

BEOGRAD - JKP „Pogrebne usluge” u subotu, 8. oktobra, na Zadušnice, apeluje na građane da za odlazak na groblje, umesto svojih automobila, koriste gradski prevoz.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova. Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju je na snazi potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice.

SUTRA SU MIHOLJSKE ZADUŠNICE: Zapalite sveću za pokoj duše, ali ovo nemojte raditi na groblju

Narednog dana, u nedelju, 9.oktobra, biće otvorene kapije za ulaz motornih vozila od 7 do 18 časova, osim na Novom groblju, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima: Lešću, Orlovači i groblju Nova Bežanija, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koji će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, u periodu od 7 do 17 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice, posetiocima će na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, sa karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”.

Iz ovog preduzeća apeluju na posetioce grobalja da prilikom posete grobnim mestima budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća utvrdile su da ima dosta spomenika koji su nestručno podignuti, dotrajali i nestabilni, pa u slučaju naslanjanja i mehaničkog pritiska može da dođe do njihovog pada i povređivanja prisutnih lica.

Posebno se skreće pažnja roditeljima sa malom decom, da vode računa o njihovom kretanju i da se ne odvajaju prilikom posete groblju. Na groblju je zabranjen pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica.

(Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track