VANDALIZAM U NOVOM BEOGRADU: Razvaljena rampa na Savskom nasipu
Foto: Nemanja Pančić

Sprečavala zabranjeni saobraćaj

VANDALIZAM U NOVOM BEOGRADU: Razvaljena rampa na Savskom nasipu

Beograd -

Rampa koja je fizički sprečavala inače zabranjeni saobraćaj na Savskom nasipu iza novobeogradskih blokova, obijena je, a zatim i razvaljena, saopštilo je danas Udruženje "Ulice za bicikliste".

Kako se navodi u saopštenju, to su u subotu najverovatnije učinili vlasnici vikendica, ugostiteljskih i drugih divlje izgradjenih objekata u koritu reke Save, uz nasip. Rampa je postavljena na tom mestu jer je taj zemljani nasip namenjen odbrani od poplava, zbog čega na njemu nije dozvoljen saobraćaj.

Aktivisti Udruženja su o uništenju rampe obavestili Upravu saobraćajne policije i Policijsku upravu Novi Beograd, medjutim rečeno im je da štetu mora da prijavi vlasnik rampe, odnosno preduzeće "Beograd vode".

Udruženje podseća da je na tom mestu ranije srušena i saobraćajna signalizacija kojom je bilo obeleženo da je nasipom zabranjeno kretanje motornih vozila i da tuda ide biciklisička ruta ka Bojčinskoj šumi, ali nadležni ni tada nisu reagovali, odnosno prebacivali su odgovornost sa jedne institucije na drugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track