VATROMET I KONCERTI ZA SVEČANO OTVARANJE: Karneval brodova 27. avgusta u Beogradu
Foto: Beta

VATROMET I KONCERTI ZA SVEČANO OTVARANJE: Karneval brodova 27. avgusta u Beogradu

Beograd -

BEOGRAD - Tradicionalna manifestacija Beogradski karneval brodova, 12. po redu, biće održana u subotu, 27. avgusta na Savskoj promenadi, najavili su danas organizatori i predstavnici Grada Beograda koji su pozvali Beograđane i njihove goste da se spuste na reke i prisustvuju toj turističkoj atrakciji.

Posle defilea plovila i brojnih programa koji će biti organizovani, kraj manifestacije koju organizuje Turistička organizacija Beograda, kao i prethodnih godina, obeležiće veliki vatromet.

Milan Djurđević iz "Nevernih beba" najavio je da će ta grupa održati koncert koji će početi u 21.30, te da će svirati hitove i najlepše pesme. Program manifestacije, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda, počeće u 17 sati, nastupom Dečijeg kulturnog centra Beograda, domaćin manifestacije biće Minja Subota, a učestvovaće Ivana Peters, Leontina Vukomanović i Hor "Čarolija.

Planirana je povorka karnevalskih grupa koje će prodefilovati šetalištem između Brankovog i mosta Gazela. Zvaničan početak manifestacije biće obeležen ceremonijalnim spuštanjem u vodu maketa brodova koje su izradili učenici Osnovne škole "Djuro Strugar", a potom će u 18.30 okićena plovila iz oko 20 beogradskih marina defilovati akvatorijumom između Brankovog i mosta Gazela.

Pored rečnih brodova i čamaca, u cilju afirmacije sportsko rekreativnih aktivnosti predstaviće se i jedriličarski, veslački i nautički klubovi. Program na bini, kako je najavljeno, biće nastavljen u 20 sati nastupom Umetničkog centra Talija, zatim plesača beogradskih plesnih škola, violinistkinje Katarine Djokić, gudačkog kvarteta Pandora i grupe "Neverne bebe".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track