VESELI GSP: Deda Mraz vas vozi tramvajem
Foto: Dragan Kadić

Beograd sugrađanima čestita praznike na originalan način

VESELI GSP: Deda Mraz vas vozi tramvajem

Beograd -

Čuveni deka ostavio irvase i seo za volan da bi Beograđanima priredio užitak. Karta je srce ili osmeh

1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Da li ste se zapitali gde je Deda Mraz? On je u Beogradu, a sanke sa irvasima zamenio je tramvajem!Na radost mnogih Beograđana, pre svega onih najmlađih, kao i gostiju srpske prestonice, Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“ pustilo je u saobraćaj jedinstveni tramvaj, specijalno ukrašen za novogodišnje i božićne praznike, kojim upravlja šofer obučen u odelo Deda Mraza. Putnici mogu uživati u fantastičnoj prazničnoj atmosferi, uz muziku i nasmejana lica domaćina iz GSP, a istovremeno grad posmatrati kroz prozore koji su prekriveni lampionima.

Neobična vožnja... Specijalno vozilo GSP tu je da ulepša praznike svim sugrađanima
Neobična vožnja... Specijalno vozilo GSP tu je da ulepša praznike svim sugrađanima

Prvi put kod nas- Ovo je prvi put na ovim prostorima da neko organizuje ovakav prevoz. Nismo želeli nikoga da kopiramo ili pozajmljujemo ideje, već smo hteli da napravimo nešto lepo i originalno za naše sugrađane. Za naš veseli tramvaj pun lepih želja nije potrebna karta, već je dovoljno da na zvaničnom stajalištu podignete ruku i napravite znak srca ili uputite veliki osmeh i tramvaj će stati - priča za Kurir Jovana Paunović, portparol GSP „Beograd“.

Kreće od 18 sati Naša sagovornica je dodala da tramvaj saobraća od 18 do 21 sat od Pristaništa ka železničkoj stanici, zatim ulicama Nemanjinom i Beogradskom i Bulevarom kralja Aleksandra, do okretnice u Ustaničkoj ulici, gde se okreće i nastavlja trasom Bulevara kralja Aleksandra do Vukovog spomenika, odakle prati liniju „dvojke“. Veseli tramvaj, koji, inače, ima ograničen broj mesta iz bezbednosnih razloga, biće u saobraćaju danas i sutra, odnosno 5. i 6. januara, kao i 11, 12. i 13. januara.- Građani su oduševljeni našom idejom. Tramvaj je najpopularniji među decom, ali je divno videti da ima dosta i starijih sugrađana - kaže Paunovićeva.

Aleksandar Bečić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track