VESIĆ: Grad 10. juna na licitaciji prodaje prvu nekretninu

Priprema dokumentacije i uknjižnjenje

VESIĆ: Grad 10. juna na licitaciji prodaje prvu nekretninu

Beograd -
Grad je zgradu Beobanke na Zelenom vencu ponovo ponudio na prodaju po procenjenoj vrednosti od 3.984.504,71 evra, što je niža cena nego na prethodnoj licitaciji na kojoj nije bilo zainteresovanih kupaca. Ponude za prodaju ove zgrade se prikupljaju do 8. juna a licitacija će se održati 10. juna

BEOGRAD - Grad Beograd će na licitaciji 10. juna ponuditi prvu nekretninu za koje su regulisani imovinsko pravni odnosi, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

- Grad je zgradu Beobanke na Zelenom vencu ponovo ponudio na prodaju po procenjenoj vrednosti od 3.984.504,71 evra, što je niža cena nego na prethodnoj licitaciji na kojoj nije bilo zainteresovanih kupaca. Ponude za prodaju ove zgrade se prikupljaju do 8. juna a licitacija će se održati 10. juna.

Na nekoliko licitacija koje je Grad do sada organizovao prodato je samo nekoliko stanova.

Za vilu na Dedinju, u kojoj je živeo Ranković, recimo nije bilo zainteresovanih koji bi ponudili četiri i po miliona evra.

Grad Beograd će veoma brzo na prodaju ponuditi Omladinski stadion na Karaburmi čija se vrednost procenjuje kao i 26 stanova čija je procenjena ukupna vrednost 985.910 evra.

U međuvremenu pripremamo pravnu dokumentaciju odnosno vršimo uknjiženje za još jedan broj stanova kao i poslovne prostore koji su u vlasništvu Grada kako bi bili ponuđeni na prodaju. Grad je u poslednjih godinu dana evidentirao sve nekretnine na koje polaže pravo, ali je uknjižena tek svaka osma. Kada i taj proces bude završen odlučićemo šta će se naći na tržištu – istakao je Vesić.

On je naglasio da je Grad u toj oblasti zatekao „haos” i dodao da je u poslednjih godinu dana utvrđeno da Gradu Beogradu pripada 18.994 nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije.

- U ovom trenutku imamo upisano pravo svojine na svega 2.242 objekata od 18.994, što je veoma malo i pokazuje kako niko u prošlosti nije vodio računa o imovini grada. U svim slučajevima, kojih je preko 16.500, vodimo postupak upisa imovine, dokazujući da smo mi vlasnici. Među njima ima i nekretnina van teritorije Srbije kao što je vila na Bledu i nekoliko odmarališta na Hvaru i u drugim delovima Hrvatske.

Cena nepokretnosti se formira na bazi procene organizacione jedinice gradskog Sekretarijata za finansije – objasnio je gradski menadžer Goran Vesić.Prema njegovim rečima, Beorad treba da zadrži samo one nekretnine u svom vlasništvu koje su neophodne za funkcionisanje grada i naših komunalnih preduzeća. Sve ostale nekretnine, dodao je, treba ponuditi na prodaju ili ih iznajmiti kako bi Beograd prihodovao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track