Vesić: Grockoj ove godine 217 miliona dinara
Foto: Dragana Udovičić

Počela adaptacija zdravstvene stanice

Vesić: Grockoj ove godine 217 miliona dinara

Beograd -

GROCKA - U gročanskom naselju Begaljica danas su počeli radovi na adaptaciji zdravstvene stanice koji, kako je rečeno, koštaju više od devet miliona dinara i trebalo bi da budu završeni za 30 dana.

Prvi čovek Beograda Goran Vesić je istakao da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda za ovu godinu planirala 217 miliona dinara različitih investicija na teritoriji opštine Grocka.

"Naša Direkcija za puteve je planirala 20 miliona dinara za uređenje 1,4 kilometara puteva. Osim toga, Direkcija za javni prevoz uredila je više linija tako da se Grad Beograd zaista veoma pažljivo odnosi prema Grockoj", naglasio je Vesić.

Nabrajajući projekte Grada Beograda na teritoriji opštine Grocka, Vesić je, između ostalog, kao primer naveo izgradnju vodovoda Makiš-Mladenovac, od Zučke kapije prema Kaluđerici. Taj projekat košta 144 miliona dinara i veoma je važan jer će omogućiti vodosnadbevanje za više od 100.000 ljudi, istakao je Vesić.

"Osim toga, radimo i sekundarnu kanalizacionu mrežu u Kaluđerici čija je vrednost 16 miliona dinara. Zatim Bulevar Oslobođenja u Grockoj, a vrednost tih radova je 24 miliona dinara...u svakom slučaju posle dugo vremena Grad više ulaže u Grocku i Grocka zaista može da računa na pomoć Grada Beograda i to je nešto što građani mogu da vide", istakao je gradski menadžer.

On je podsetio da je politika gradske vlasti da svi koji žive na teritoriji Grada Beograda moraju da imaju istu infrastrukturu, a to su vodovod, kanalizacija, put i javni prevoz. Takođe, dodao je on, važno je da svi građani imaju osnovnu zdravstvenu zaštitu za koju je Grad Beograd nadležan, a to je primarna zdravstvena zaštita.

"Upravo zato, osim projekata koje finanasira Evropska unija na teritoriji grada Beograda, mi kao Grad Beograd sutra ćemo predati na upotrebu Dom zdravlja u Jajincima", rekao je on i dodao da će se Grad Beograd u budućosti više fokusirati na primarnu zdravstvenu zaštitu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović je rekao da su Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije, Grad Beograd i gradske opštine dogovorili radove na 19 projekata u Beogradu. "Sredstva su obezbeđena od strane Fonda solidarnosti Evropske unije. Ukupna sredstva za ovih 19 projekata u koje ulaze ambulante, škole, mostovi, obala-utvrde otprilike će dostići 190 miliona dinara", precizirao je on.

Navodeći da je predviđeno da rekonstrukcija ambulante u Begaljici bude završena za 30 dana, on je rekao da je veoma važno da se to uradi jer će to značiti ne samo stanovnicima Begaljice, već i okolnih mesta. "Na radost velikog broja građana, ne samo Begaljice, već i okolnih mesta, nadam se da ćemo ovde srediti ambulantu, da će proraditi apoteka, da ćemo ovde imati uslove koji postoje i u drugim Domovima zdravlja u Beogradu", naveo je Mladenović.

Kako je rečeno, radovi koštaju više od devet miliona dinara, a finanasira ih Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima iz Fonda solidarnosti Evropske unije. Direktor Doma zdravlja Dragan Stanojević je izrazio zadovoljstvo zbog početka radova jer će rekonstrukcija zdravstvene ambulante u Begaljici puno značiti, kako stanovnicima tog dela grada, tako i zaposlenima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track