VESIĆ NA DANU OPŠTINE: Vračar će biti još bolje mesto za život
Foto: Beoinfo

Svečana akademija u Beogradskom dramskom pozorištu

VESIĆ NA DANU OPŠTINE: Vračar će biti još bolje mesto za život

Beograd -

BEOGRAD - Svečanom akademijom u Beogradskom dramskom pozorištu večeras je obeležen Dan GO Vračar, a gradski menadžer Goran Vesić je tom prilikom rekao da Grad Beograd ima velike planove za Vračar kako bi on u narednih nekoliko godina postao još bolje mesto za život.

Govoreći o projektima na Vračaru, od kojih su neki već započeti, a neki će tek biti realizovani, Vesić je naveo rekonstrukciju Kalenić pijace koja će, kako je dodao, biti završena u naredne tri godine.

Osim toga, on je naveo proširenje Makenzijeve ulice, pretvaranje Njegoševe ulice u pešačku zonu, izgradnju podzemnih garaža od kojih će jedna biti na Crvenom krstu...Češtitajući Dan opštine Vračar svima koji žive u toj opštini, Vesić je rekao da je Vračar posebno mesto ne samo za Beograd, već i za Srbiju.

"Od kada je silni Sinan-paša spalio mošti Svetog Save na Vračarskom brdu, računajući da će time ubiti bilo kakav nacionalni osećaj kod probljenih Srba ovo mesto je sveto za Beograd i Srbiju", rekao je Vesić novinarima.

Kako je dodao, tokom svih ovih vekova Vračar je uspeo da od jedne male mahale postane najmanja, ali najgušće naseljena opština na teritoriji grada Beorgada.

"Na Vračaru se nalazi hram Svetog Save, naš najveći hrišćanski hram, zatim Narodna biblioteka koja ima poseban značaj za našu kulturu, kao i mnoge značajne institucije", naveo je Vesić i dodao da je Vračar na neki način svoju istoriju utkao u istoriju Beorgada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track