VESIĆ: Ove godine 35 miliona dinara za sportska takmičenja u školama
Foto: Beoinfo

Nastavlja se ulaganje u škole

VESIĆ: Ove godine 35 miliona dinara za sportska takmičenja u školama

Beograd -

BEOGRAD - Grad Beograd je ove godine odvojio 35 miliona dinara za sportska takmičenja u školama, što je mnogo više nego pre nekoliko godina kada je to bilo šest miliona dinara, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

"To samo pokazuje koliko se mi trudimo i vodimo računa da uložimo u škole", rekao je Vesić novinarima u osnovnoj školi "Zmaj Jova Jovanović" na Voždovcu, gde je održano takmičenje osnovaca te opštine pod nazivom "Srbija, zemlja šampiona".

Istakavši da opština Voždovac svim đacima prvacima poklanja školske torbe i pernice, Vesić je poručio i ostalim beogradskim opštinama da se ugledaju na opštinu Voždovac.

"U školi 'Zmaj Jova Jovanović' su renovirani toaleti i dosta toga je urađeno za školu, što samo govori koliko mi, kao lokalna samouprava, brinemo o školama i koliko pokušavamo da škole uredimo", naglasio je Vesić.

On je izrazio zadovoljstvo što će ta škola najverovatnije prihvatiti ideju ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da đaci nose uniforme.

"Na taj način, dodatno će biti uveden red u škole, a i daćemo svoj doprinos da škole postanu ono što treba da budu, mesta za obrazovanje dece", rekao je Vesić.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da se takmičenje "Srbija, zemlja šampiona" održava već drugu godinu.Kako je rekao, to takmičenje je lepa prilika da deca, kroz igru i zabavu, nauče nešto novo iz oblasti sporta.

Direktorka osnovne škole "Zmaj Jova Jovanović" Vesna Životić se zahvalila ministru Šarčeviću predstavnicima Grada Beograda što su došli da vide kako škola radi i da podrže učesnike takmičenja.

Takmičenju su prisustvovali i članica Gradskog veća Tanja Popović, kao i v.d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track