VESIĆ: Spomenik Rajku Mitiću na Zvezdin rođendan
Foto: Dragan Kadić

Usvojila Skupština grada

VESIĆ: Spomenik Rajku Mitiću na Zvezdin rođendan

Beograd -
BEOGRAD - Skupština Grada Beograda usvojila je danas Informaciju o podizanju spomenika Rajku Mitiću ispred stadiona Crvene zvezde koji nosi njegovo ime.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Skupština grada usvojila "informaciju o podizanju spomenika Rajku Mitiću iako će on biti podignut na zemljištu koje je vlasništvo FK Crvena zvezda i biće finansiran donacijom uglednih zvezdaša što znači da grad neće koštati ni dinar".

"Zvezda je, pored toga što spomenik Rajku Mitiću podiže sama i na svom zemljištu, zatražila saglasnost nadležne gradske komisije i to je procedura koju treba da poštuju svi u gradu, bez obzira da li su u pitanju sportski klubovi, opštine ili udruženja građana", rekao je Vesić.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Grada, Vesić je istakao da je Rajko Mitić legendarni fudbaler Crvene zvezde, ali i srpskog fudbala i deo naše sportske istorije.

"Veoma mi je drago zato što će Rajku Mitiću ispred stadiona koji nosi njegovo ime biti podignut spomenik", dodao je Vesić. Spomenik će biti otkriven 4. marta na Zvezdin rođendan.

Tog dana biće svečano postavljena i tabla sa imenom ulice Rajko Mitić koja se nalazi odmah pored stadiona. "To je dug koji Srbija ima prema jednom od svojih najvećih fudbalera u dokaz da se sećamo svih onih ljudi koji su dali doprinos razvoju našeg sporta", rekao je Vesić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track