VESIĆ: Sredili smo još jedno dečije igralište na inicijativu građana!
Foto: Beoinfo

Ulica Osmana Đikića

VESIĆ: Sredili smo još jedno dečije igralište na inicijativu građana!

Beograd -
Grad Beograd nastavlja sa akcijom uređenja dečjih igrališta u prestonici, i generalno sa uređenjem zelenih površina. Oko 40 sličnih parkova je uređeno ove godine, sa fokusom na manje zelene površine koje se nalaze između zgrada i o kojima niko nije brinuo naveo je Vesić

BEOGRAD - Menadžer Grada Beograda Goran Vesić otvorio je danas novo dečje igralište u Ulici Osmana Đikića u blizini Hale „Pionir”, u prisustvu članice Gradskog veća Mirjane Milutinović, direktora „Zelenila – Beograd” Slobodana Stanojevića i mališana iz vrtića „Mali Princ”, sa opštine Palilula.

– Grad Beograd nastavlja sa akcijom uređenja dečjih igrališta u prestonici, i generalno sa uređenjem zelenih površina. Oko 40 sličnih parkova je uređeno ove godine, sa fokusom na manje zelene površine koje se nalaze između zgrada i o kojima niko nije brinuo. Plan je da od naredne godine Grad i „Zelenilo” počnu da se staraju o velikom broju tih površina, jer ne iziskuju velika finansijka sredstva, a pritom znatno ulepšavaju sliku grada i podižu kvalitet života građana prestonice – naveo je Vesić i uputio apel građanima da čuvaju ovaj, kao i sve ostale zelene oaze u gradu.

On je najvio da će Grad, pored uređenja manjih, početi sa uređenjem i većih zapuštenih parkova, kao što je Terazijska padina.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

– Ta neuređena zelena površina će tokom sledeće godine dobiti potpuno novo lice, na nekoliko nivoa, kao što je nedavno sređen „Devojački park”. Takođe je u planu uređenje dela Cvetnog trga, koji će krasiti spomenik Borislavu Pekiću, a čija su sredstva obezbeđena iz donacija – najavio je gradski menadžer.

Ovo je još jedan vid podrške porodici i deci, a Grad je proteklih godinu dana uredio devet parkova, dok je plan za narednu godinu da se uredi dodatna četiri parka, najavila je članica Gradskog veća Mirjana Milutinović. Ona je pozvala građane Beograda da daju inicijativu, kako bi Grad što lakše mogao da locira problem i preduzme konkretne korake.

Vesić je podsetio da je park koji je danas otvoren urađen na inicijativu građana tog kraja Palilule, i istakao da Grad gde god je to moguće izlazi u susret stanovništvu, posebno kada je reč o poboljšanju uslova za mališane. Direktor JKP „Zelenilo – Beograd” je podsetio da je info-centar tog preduzeća stalno otvoren za sve inicijative i sugestije građana, jer se na taj način ostvaruju najbolji rezultati.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

– Postavljanjem bezbednosnih rekvizita, kao i posebne podloge, pokušavamo da deci omogućimo bezbedno odrastanje, a većih pohvala od dečijeg smeha i zadovoljstva na njihovim licima nama nije potrebno – zaključio je Stanojević.

Mališani iz vrtića „Mali Princ” su priredili doček recitujući prigodne pesmice na temu koliko vole svoj grad i kako da ga čuvaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track