VESIĆ: Uplaćen novac stipendistima Fondacije za mlade talente
Foto: Dragana Udovičić

Već mogu da raspolažu sa njim

VESIĆ: Uplaćen novac stipendistima Fondacije za mlade talente

Beograd -

BEOGRAD - Novac koji su stipendisti dobili na konkursu Fondacije za mlade talente Grada Beograda uplaćen je na račune učenika i oni mogu da raspolažu njime, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je, gostujući na Studiju B, podsetio da je 51 učenik dobio sredstva u ukupnoj vrednosti iznad 16 miliona dinara.

"Na konkursu su učenici bili podeljeni u tri kategorije, tako da su sredstva podeljena za kupovinu instrumenata, naučnih pomagala ili sportskih rekvizita, zatim za odlazak na takmičenja u inostranstvu i usavršavanja. Pozivam sve kompanije koje su uložile u fondaciju da nastave to da rade, ali i nove da shvate značaj ovog vida doniranja sredstava za talentovanu decu" rekao je Vesiću.

Što bude više sredstava, više dece ćemo moći da podržimo - ukazao je gradski menadžer i podvukao da svi donatori mogu da budu apsolutno sigurni da će svaki dinar otići deci koja to zaista zaslužuju, Fondacija za mlade talente Grada Beograda osnovana je na inicijativu Vesića odlukom Skupštine Beograda juna 2015. godine, dok je sa radom zvanično počela 1. januara 2016. godine.

Skupština grada donela je odluku da osnuje Fondaciju za mlade talente kako bi se na sistemski način obezbedio novac za podršku učenicima, studentima i osobama koje se ističu u naučnom i stvaralačkom radu a mlađim od 30 godina i slabijeg su materijalnog stanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track