(VIDEO, FOTO) SPEKTAKL ZA DECU NA ADI CIGANLIJI: Četvrto Sportsko sabranje Svete Srbije
Foto: Sveta Srbija

Sportsko-edukativna manifestacija 28. maja

(VIDEO, FOTO) SPEKTAKL ZA DECU NA ADI CIGANLIJI: Četvrto Sportsko sabranje Svete Srbije

Beograd -

Sportska tema ovogodišnjeg Sabranja je atletika, a promoter je reprezentativka i šampionka skoka u dalj Ivana Španović

Sportsko sabranje Svete Srbije je događaj koji je zbog jedinstvenosti svog koncepta i kvaliteta programa dobio status ”Manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd”.

Ove godine centralni dan će se održati 28. maja na sportskim terenima Ade Ciganlije koji se lokacijski nalaze iza kružnog toka na novobeodgradskoj strani obale.

Sportska tema ovogodišnjeg Sabranja je atletika, a promoter je reprezentativka i šampionka skoka u dalj Ivana Španović.

- U prethodne tri godine Sportsko Sabranje je od jednodnevne postao dvodnevna manifestacija koja je uspela da okupi preko 70.000 dece, koja su kroz raznovrsne sadržaje i programe, imala priliku da aktivno učestvuju u saznajnom procesu harmoničnog vaspitanja koje krovna organizacija ”Pravoslavnog Sportskog Udruženja ”Sveti Srb i ja” sprovodi i razvija od 2013. godine, kroz pedagoško-trenažni proces svog projekta PSD ”Sveta Srbija” i to putem sportova: košarke, fudbala, odbojke, planinarske sekcije i drugih aktivnosti, jednako vodeći računa i o sportskom i o duhovnom razvoju preko 500 dece sportista - kaže za Portal Kurira Dimitrije Stikić, PR menadžer Svete Srbije.

Uvodni dan manifestacije biće na praznik krsne slave Grada Beograda - Spasovdana 25. maja - organizovanjem dečje litije koja će nositi naziv ”Deca su lice Beograda”.

Dečja litija će krenuti iz ulice Admirala Geprata u 11 časova zajedno sa centralnom litijom koju će predvoditi Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej.

Dečju litiju će činiti najbolji đaci osnovnih škola Gradskih opština Palilula i Čukarica.

Centralni dan manifestacije Sportskog sabranja je u nedelju 28. maja na Adi Ciganliji i on će početi Svetom arhijerejskom liturgijom kojom će načalstvovati patrijarh Irinej zajedno sa sveštenstovm Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Posle bogosluženja počeće kulturno-umetnički program u kome će učestvovati: Lena Kovačević, Bojan Marović, Boris Režak, Sergej Ćetković, Slobodan Trkulja, Željko Vasić, Nikola Rokvić, Davor Jovanović, Bilja Krstić i ”Bistrik”, dečji hor ”Svetosavsko zovnce”, KUD ”Talija”, plesni studio ”Flaj”, orkestar garde ”Stanislav Binički” i mnogi drugi.

Dok bude trajao program, na sportskim terenima biće postavljeno preko 45 sportskih stanica na kojim će deca posetioci moći da se upoznaju sa sportskim i kreativnim znanjima kao što su: atletika, fudbal, košarka, odbojka, streličarstvo, viteške discipline, gimnastika, tenis, veslanje, golf, penjanje na veštačku stenu, fitnes...

Svi sadržaji Sportskog sabranja su besplatni, a deci posetiocima biće podeljeni darovi kao što su: časopis Svetsoavsko zvonce, sladoledi, čokolade, frizbiji, a posle prvog bloka programa u 13.00 časova biće poslužen vojnički pasulj koji će spremiti Vojska Srbije.

Kulturno-umetnički program na bini se završava u 14.30 časova, a posle se prelazi na sportsku stanicu altetike gde će se održati i centralni sportski događaj Grand pri Svete Srbije u skoku u vis i egzibicijom ”Poznati skaču”.

U takmičarskom delu učestvovaće i boriti se za medalju i pehar atletičari iz selekcije mlađih pionira, a u egzibicionom delu ”Poznati skaču” discipline skok uvis, učestvovaće naše poznate ličnosti i umetnici: Željko Vasić, Boris Režak, Nikola Rokvić, Bojan Marović, Uroš Jovčić i drugi.

Ovu manifestaciju između ostalih, podržali su Srpska pravoslavna crkva, Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vojska Srbije, Grad Beograd, Svetosavsko zvonce, Gradske opštine Palilula i Čukarica....

Među nekoliko medijskih pokrovitelja su i naša Adria Medija Grupa, Radio Slovoljubve, Televizija Hram...

Specijalni gosti Manifestacije su sportisti Svete Srbije iz Pasjana sa Kosova i Metohije, kao i njihove kolege Barani iz Crne Gore.

Manifestacija će imati i humanitarni karakter jer će svi posetioci moći da pomognu i podrže humanitarnu akciju ”Srbi za Srbe” koja pomaže višedetne porodice i Egzit Fondacije koju vodi Jovan Simić, a opredeljenu za kupovinu ultrazvuka za regionalni centar za vantelesnu oplodnju pri Užičkoj bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track