(VIDEO) POLA BEOGRADA ZAMALO ODLETELO U VAZDUH: Zapalile se kuća i garaža s punom cisternom nafte!
Foto: Jelena Rafailović

(VIDEO) POLA BEOGRADA ZAMALO ODLETELO U VAZDUH: Zapalile se kuća i garaža s punom cisternom nafte!

Beograd -

BEOGRAD - Krov kuće u Ulici Vukice Mitrović na Vračaru potpuno je uništen u požaru koji je izbio juče oko 6 sati ujutru, a koji je najverovatnije počeo u bespravno sagrađenim šupama koje su se naslanjale na kuću.

U požaru srećom niko nije povređen, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Vatrenu stihiju je gasilo 27 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila. Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da su požar izazvale električne instalacije.

B. N. vlasnik kuće, sa jednim spratom i potkrovljem, koja je skoro potpuno uništena, kaže da su šupe bespravno sagradila komšije iz susedne zgrade još pre 20 godina.

- Zemljište na kome su izgrađene pripada toj zgradi i nekoliko stanara je htelo da napravi garaže, međutim, tu automobil nikad nije bio parkiran. Odlagali su stvari, kad sad pogledam, kao da su đubre tu skladištili - priča vlasnik uništene kuće dok nam pokazuje izgorele šupe i stvari koje su bile u njima.

U jednoj od njih vide se sagorele tanke žice kojima je najverovatnije sprovedena struja za sijalicu.

- Pretpostavka je da je požar krenuo iz ove u sredini - priča sagovornik Kurira dok pokazuje na pomenutu šupu.

On objašnjava da ga je po izbijanju požara probudila supruga koja je osetila dim, ali i da ga je jedan od vatrogasaca spasio u trenutku kada se vratio po telefon.

- Kada sam izašao iz kuće, plamen koji je bio visok nekoliko metara uhvatio je krovnu lamperiju na kući i ubrzo se proširio na krov. Gasili smo lavorima punim vode, ali to nije imalo efekta. Vratio sam se u kuću po telefon, a u tom trenutku pucala su prozorska stakla i počeo je dim da ulazi. U jednom trenutku vatrogasac me je zgrabio i izveo iz kuće. Ko zna šta bi bilo sa mnom da me nije izvukao - priseća se B.N. koji nije želeo da mu objavljujemo puno ime i prezime.

Prema njegovim rečima, vatrogasci su ubrzo stigli, ali nažalost krov je već bio u velikom plamenu.

- Imali su mnogo problema da ugase vatru, jer se velikom brzinom širila, a usporavao ih je i gust crni dim. Gorela je krovna konstrukcija i staklena vuna - objašnjava naš sagovornik dok nam pokazuje prostorije u potkrovlju iznad kojih je ostala rupa.

On dodaje da nikoga ne krivi, ali i da ne zna šta će, jer mu je kuća sad otkrivena.

- Nikoga ne krivim, jer nema zakona, da ga ima, ovako nešto se sigurno ne bi desilo. Srećom da vatra nije stigla do podruma, gde imam cisternu sa naftom za etažno grejanje, inače bi kuća verovatno odletela u vazduh - kaže B.N.

(Foto: Jelena Rafailović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track