(VIDEO) SNIMCI RUŠENJA U SAVAMALI: Evo šta se te noći događalo u Hercegovačkoj ulici
Foto: Printscreen Youtube

Prikazani bageri kako ruše zgrade

(VIDEO) SNIMCI RUŠENJA U SAVAMALI: Evo šta se te noći događalo u Hercegovačkoj ulici

Beograd -

BEOGRAD - U noći 25. aprila, dok su prebrojavani glasački listići, misteriozni bageri pojavili su se u Hercegovačkoj ulici u Savamali i srušili nekoliko zgrada u privatnom vlasništvu – restoran „Savski ekspres“, kao i imovinu firmi „Iskra“ i „Transport peroni“.

Dok su bageri rušili, tridesetak osoba sa fantomkama i palicama obezbeđivalo je teren. Vezali su čuvara firme „Iskra“ i oduzeli mu telefon. Zadržani su bili i slučajni prolaznici od kojih su neki i legitimisani.

Vlasnici srušenih objekata su tokom noći više puta su zvali policiju koja je odbila da izađe na teren i uputila ih na Komunalnu policiju.

Do danas se ne zna ko stoji iza ove akcije. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali negirao je bilo kakvu povezanost sa rušenjem.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić i zaštitnik građana Saša Janković rekli su da će preduzeti sve iz svoje nadležnosti kako bi utvrdili šta se dogodilo.

Novinari KRIK-a došli su do snimka koji prikazuju bagere kako dolaze u Savamalu i ruše zgrade.

Ceo snimak traje četiri sata i 17 minuta i zabeležila ga je obližnja bezbednosna kamera. Video materijal nema satnicu, ali počinje tokom noći i obuhvata rane jutarnje sate.

Novinari KRIK-a izdvojili su iz integralnog snimka tri kratka dela na kojima se najjasnije vidi šta se te večeri dogodilo u Hercegovačkoj ulici.

Prvi bager pojavljuje se u ulici posle sat i po od početka snimka, tokom kojih se vidi samo prazna ulica. Srušio je jedan objekat i nestao iz kadra.

Posle deset minuta, na isto mesto došao je i drugi bager i nastavio sa rušenjem narednih pola sata. Na trećem snimku, vide se prolaznici koji posmatraju rušenje, potom im prilazi nekoliko muškaraca i oni se zatim udaljavaju sa mesta događaja.

Na kraju ovog snimka, vidi se i trenutak gašenja ulične rasvete.

(KRIK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track