VRAČAR: Rekonstrukcija vodovodne mreže u Mutapovoj
Foto: Beoinfo

VRAČAR: Rekonstrukcija vodovodne mreže u Mutapovoj

Beograd -

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji postojeće vodovodne mreže u Mutapovoj ulici na Vračaru gde je rekao da će ove godine u toj opštini biće rekonstruisano dva kilometara vodovodnih cevi po raznim ulicama.

"Rekonstrukcija u Mutapovoj ulici će biti urađena tako da će biti položene potpuno nove cevi. Biće urađeni priključci, ljudi će sve vreme imati vodu i tek kada budu dobili nove priključke biće isključena stara mreža", rekao je Vesić novinarima nakon obilaska radova.

Ove godine na Vračaru biće rekonstruisano dva kilometara vodovodnih cevi u raznim ulicama poput Šumatovačke, Svetozara Markovića, Generala Horvatovića, Molerove, naveo je Vesić i dodao će vrednost tih radova biti 84 miliona dinara.

Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Mi smo ove godine predvideli rekonstrukciju vodovodne mreže u dužini od skoro 70 kilometara. S obzirom da postoji oko 3.500 kilometara vodovodne mreže na teritoriji grada Beograda to je dva posto i to je evropski standrad u rekonstrukciji vodovodne mreže", istakao je Vesić.

Kako je dodao, to je prvi put posle mnogo decenija da će JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" svake godine obnoviti dva posto vodovodne mreže.Za rekonstrukciju vodovodne mreže "Beogradski vodovod i kanalizacija" izdvojili su skoro 1,7 milijardi dinara, precizirao je Vesić i dodao da je, osim tih radova, predviđena i rekonstrukcija oko sedam kilometara kanalizacione mreže, a radiće se i kolektori.

Vesić je podsetio da su svi ti radovi deo plana koji se sprovodi već godinu dana, a to je da do 2025. godine svaki građanin Beograda ima kanalizaciju i vodu i da se zamene stare cevi."Prosečna starost cevi u Beogradu je oko 40 godina, a imamo cevi koje su i do 100 godina stare i moramo da ih menjamo", rekao je on i dodao da će se u narednih nekoliko nedelja početi sa zamenom sedam kilometara azbestnih cevi u Krnjači.

Direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević je rekao da to preduzeće posle dužeg vremena počinje da radi rekonstrukciju vodovodne mreže.Prosečna starost vodovodne mreže u Beogradu je između 35 i 40 godina, a deset odsto vodovodne mreže je staro između 50 i 100 godina, rekao je on."Što se tiče rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže mi ćemo, kao obavezni program poslovanja, u sledećim godinama imati dve obaveze, a to je projektovanje 70 kilometara mreže za sledeću godinu koje ćemo rekonstruisati i izvođenje radova po projektima koji budu sastavni deo programa poslovanja", istakao je Đorđević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track