ZA VEROVALI ILI NE: Beograđani, komunalci zbog ovog mogu da vas kazne i do 100.000 dinara?!
Foto: Zorana Jevtić

O urednom stanju oko zgrade stara se vlasnik odnosno korisnik

ZA VEROVALI ILI NE: Beograđani, komunalci zbog ovog mogu da vas kazne i do 100.000 dinara?!

Beograd -

BEOGRAD - Stanari stambenih zgrada u Beogradu moraće da zavrnu rukave i sami pokupe lišće u svojim dvorištima ako ne žele kaznu za kršenje komunalnog reda.

Prema odluci o komunalnom redu, svi stanari zgrada mogli bi biti kažnjeni zbog ovog, ali i mnogih drugih "propusta" prilikom održavanja stambenog objekta.

Dok je letos to podrazumevalo održavanje rastinja, pa i košenje trave, sada će to biti opalo lišće.

Foto: AP
Foto: AP

- Odluka o komunalnom redu kaže da o urednom stanju površine oko zgrade i ograde stara se vlasnik, odnosno korisnik zgrade, odnosno svi vlasnici i korisnici posebnih delova zgrade. To podrazumeva da površinu oko zgrade redovno čiste, kose travu, orezuju rastinje, uklanjaju korov, održavaju betonske površine, protivpožarne staze, uklanjaju građevinski i drugi otpad - rekli su iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.Kazne do 100.000 dinara.

Novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara kazniće se za prekršaj pravno lice (Skupština zgrade) i novčanom kaznom od 10.000 dinara odgovorno lice u pravnom licu ako površinu oko zgrade ili ograde ne drži u urednom stanju ili za radove ne pribavi uslove i saglasnost nadležnog zavoda za zaštitu kulturnih dobara.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track