ZAHTEV BG SKUPŠTINI: Prepolovite zakup letnjih bašti, preskup je
Foto: Dragana Udovičić

Predlog SNS

ZAHTEV BG SKUPŠTINI: Prepolovite zakup letnjih bašti, preskup je

Beograd -
Dešava se da je zakup za letnju baštu viši od cene zakupa lokala, pa je posledica da mnogi ugostitelji ne plaćaju zakup letnjih bašti ili ne prijavljuju tačnu kvadraturu, kažu u Gradskom odboru naprednjaka

BEOGRAD - Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) zatražio je danas od Skupštine Beograda da razmotri mogućnost smanjenja cena za letnje bašte za 50 odsto jer su, kako se navodi, cene zakupa veoma visoke pa mnogi ugostitelji imaju problem da ih plate.

"Dešava se da je zakup za letnju baštu viši od cene zakupa lokala, pa je posledica da mnogi ugostitelji ne plaćaju zakup letnjih bašti ili ne prijavljuju tačnu kvadraturu", naveo je Gragski odbor SNS i pozvao je Skupštinu grada Beograda i gradske opštine da, posle smanjenja cene, pokrenu akciju da sve bašte koje imaju dozvolu uredno plaćaju zakup.

Gradski odbor SNS navodi da podržava napore rukovodstva Skupštine grada Beograda da se u ovu oblast uvede red i nameru da se usvoji knjiga standarda kojom bi se definisalo kako u zavisnosti od dela grada, mogu da izgledaju bašte, kiosci, klupe..

"Beograd je poslednjih deset godina, zahvaljujući vlasti DS, pretvoren u mesto gde se ne zna red i gde su privrednici, a pre svega ugostitelji, visokim cenama terani da krše zakon. Tako je stvarano okruženje za korupciju", navodi SNS.Ta stranka navodi da mora da se prekine sa takvom praksom jer, kako ističe u saopštenju, grad Beograd treba da privrednicima, a posebno malim preduzećima, izađe u susret sa nižim cenama, a da zauzvrat svi plaćaju svoje obaveze i poštuju propise.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track