ZAVRŠENA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA: Petar Stojanović imenovan za zamenika gradskog pravobranioca
Foto: Beoinfo

Imenovanje

ZAVRŠENA SEDNICA SKUPŠTINE BEOGRADA: Petar Stojanović imenovan za zamenika gradskog pravobranioca

Beograd -
BEOGRAD - Sednica Skupštine Beograda završena je danas imenovanjem Petra Stojanovića za zamenika gradskog pravobranioca. Stojanović je imenovan na pet godina, pošto je ostavku na tu funkciju podnela Milena Babić.

Odbornici su na današnjoj sednici Skupštine Beograda usvojili predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme u sistemu lokalne samoprave Grada za 2015. godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite. Usvojen je i Predlog odluke o načinu realizacije pomoći za poboljšanje uslova stanovanja interno raseljenih lica, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, kao i o Predlog zaključka o davanju saglasnosti na plan Komunalne policije za 2016. godinu.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o dopuni Odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu, Predlog plana detaljne regulacije za rekonstrukciju i dogradnju toplovodne mreže od toplane "Novi Beograd" do područja prostornog plana Beograda na vodi, kao i Predlog plana detaljne regulacije kompleksa stanica za snabdevanje gorivom "Jakovo 1" i "Jakovo 2". Skupština grada je prihvatila i predloge odluka o izradi planova detaljne regulacije prostora izmedju ulica Matice srpske, Rableove i postojećih sportskih terena, groblja u Mesnoj zajednici Markovac, u zaseoku Crkvine i groblja u Mesnoj zajednici Selo Mladenovac u opštini Mladenovac.

Usvojen je i Predlog plana kvaliteta vazduha u aglomeraciji Beograda, Predlog zaključaka o odobravanju prenosa posmrtnih ostataka Dimitrija Tucovića, kao i rešenja o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama statuta javnih komunalnih preduzeća "Gradska čistoća", "Beogradske elektrane", SRC "Tašmajdan" i JP "Sava centar". Skupština je usvojila i Predlog pravila Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma. Gradski parlament je po skraćenom postupku razrešio umetničkog direktora BELEF-a Vojkana Borisavljevića.

Po skraćenom postupku, odbornici su razrešili i imenovali članove upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd i školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track