ZORANA MIHAJLOVIĆ: Beograd na vodi je nacionalni projekat
Foto: Fonet

Država dala garancije

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Beograd na vodi je nacionalni projekat

Beograd -
BEOGRAD - Beograd na vodi je nacionalni projekat za koji je država garantovala, a ugovor je sasvim jasan i javan, poručila je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović.

Ona je, na pitanje novinara da li ugovori štite kupca stanova od probijanja rokova, kazala da u ugovoru, u koji javnost može imati uvid, postoje određene klauzule kojim se obavezuju ugovorne strane da će stanovi biti izgrađeni i projekat Beograd na vodi realizovan.

"Do sada smo izdvojili milijardu dinara na eksproprijaciju i izmeštanje, a nadam se da uskoro počinje i izgradnja kule", rekla je MIhajlović. Ona je rekla da ne želi da odgovara na pitanje "šta će biti, ako...", dodavši da tako ne želi i ne može da razmišlja. Vlada se, prema njenim rečima opredelila da gradi Beogard na vodi.

"Imamo poseban zakon, budući da imamo specifične kule i zgrade koje se do sada nisu gradile u Srbiji. Imamo ugovor koji je javan i potpisan i koji garantuje svim stranama realizaciju. Postoje klauzule koje mogu da reše probleme ako se ne ispune obaveze", poručila je MIhajlović.

"Ugovor je vrlo jasan i ne može doći do 'puj pike ne važi'. Postoje pravne posledice za nepoštovanje", dodala je ona. Mihajlović je istakla da je to za Srbiju značajan projekat, i da Vlada pokušava da stvori ambijent svim investitorima koji žele da ulažu u našu zemlju, ambijent u kojem mogu da rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track