ZORANA MIHAJLOVIĆ: Čestitka Svratištu za decu povodom 8 godina od osnivanja
Foto: Fonet

Svetionik deci koja nisu imala sreće da imaju svoj topli dom

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Čestitka Svratištu za decu povodom 8 godina od osnivanja

Beograd -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović čestitala je danas 8. godišnjicu od osnivanja Svratišta za decu ulice uz poruku da i dalje budu svetionik deci koja nisu imala sreće da imaju svoj topli dom i nekoga ko će brinuti o njima iako to zaslužuju.

Da je i samo jedno dete dobilo topli obrok, krov nad glavom, utehu, zagrljaj i osmeh, postojanje Svratišta za decu ulice bilo bi opravdano, poručila je Mihajlović, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

"Ako znamo da je u ovom trenutku tamo smešteno skoro 260 dece, da je od osnivanja zbrinuto više od 1.000 njih, onda sasvim sigurno možemo reći da je Svratište jedna od najhumanijih i najodgovornijih stvari koja nam se desila zadnjih godina", istakla je Mihajlović.

Uz najiskrenije čestitke i uspeha u daljem radu, poptredsednica vlade je naglasila da su postignuti rezultati nemerljiv doprinos društvu.

"Vaši rezultati i uspeh koji ste postigli, da gotovo većinu njih, koja se bore za golu egzistenciju pa obrazovanje zapostavljaju, vratite u škole, nemerljiv je doprinos društvu koje mora voditi računa pođednako o svoj deci.

Deci koja žive na ulici vi ste nada, nama ste ponos jer brinete o njima. Puno uspeha u daljem radu", poručila je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track