MAMIN SIN:On je gurao srednji prst profesoru u usta i vikao mu kurvo

Da li je ovo novi Miladin Kovačević?

MAMIN SIN:On je gurao srednji prst profesoru u usta i vikao mu kurvo

Društvo -
Glavni učesnik incidenta u Gimnaziji u Majdanpeku bio je Petar Đurić, sin jedne profesorke te škole; Majdanpečani pričaju da je mladi Đurić inače u školu dolazio samo da napravi neki problem

MAJDANPEK - Učionice obilazio samo da napravi haos.Nasilnik iz Majdanpeka koji je s drugarima maltretirao profesora istorije Nebojšu Bazića u Gimnaziji „Mile Arsenijević Bandera“ je Petar Đurić, poznatiji kao Đufa. Upravo on je Kuriru i poslao snimak mučenja, a odmah zatim, kad je shvatio da će se saznati njegov identitet, skinuo ga s Jutjuba. Iako je već neko vreme u Americi, u Majdanpeku Đurića pamte kao vrlo problematičnog.Majdanpečanin J. S., momak koji pamti Đurića kao maturanta, priča za Kurir da je Petar uvek pravio probleme i da je više izostajao s nastave nego što je dolazio u školu.Imućni- Đufa više ne živi u Majdanpeku. Igra košarku i studira negde u Americi. On je nekad ovde pravio haos - kaže on.Poznato je, dodaje, i da je snimao profesora Bazića.- Pošto su njegovi roditelji bili imućni, Petar je među prvima dobio mobilni s kamerom i stalno je izazivao nevolje - snimao je svašta i snimke kačio na internet. Taj snimak s profesorom je odmah morao da skine jer se digla velika frka. Dok je bio u gimnaziji, bio je baš problematičan, ali ga je štitila majka, koja je tu predavala likovno, a samim tim i drugi profesori. Dolazio je u školu samo da napravi neki problem - priča nekadašnji Petrov poznanik.Da je Petar obožavao da sve snima telefonom, potvrđuje priča da je zloupotrebio i rođenog oca.- Uhvatio je oca posle tuširanja i snimao ga golog. Posle je to donosio u školu i svima pokazivao. Lično sam gledao taj snimak - priča mladić koji nije želeo da kaže svoje ime.Uhvaćen u lažiPodsetimo, Kurir je pisao da je nekoliko nasilnika profesora istorije Nebojšu Bazića maltretiralo, mahalo mu srednjim prstom ispred lica i uglas mu govorilo: „Skini se, kurvo, hajde dromfuljo, bre“. O ovom incidentu zaposleni u Gimnaziji „Mile Arsenijević Bandera“ nisu hteli da govore, a direktor nije bio u školi celog dana.I sam Petar je putem mejla potvrdio da je u Americi, ali nije hteo da prizna da je on snimao profesora i učestvovao u njegovom maltretiranju.- Šaljući vam ovaj snimak želeo sam da skrenem pažnju na situaciju u srpskom školstvu. Mene i mojih drugova nema na ovom videu - napisao je Petar, iako je i profesor Bazić potvrdio da je upravo on jedan od momaka sa snimka. Profesor Nebojša Bazić, žrtva nasilnika i lošeg školskog sistema, juče nije bio raspoložen za priču, a posle razgovora mu je skočio pritisak.- Nemojte više da pišete o meni. To može samo da mi naškodi - kratko je rekao Bazić, koji je srčani bolesnik.

Iz snimka maltretiranja... Nebojša Bazić
Iz snimka maltretiranja... Nebojša Bazić

Pokušao da uđe u „Parove“... Nasilnik sa devojkom
Pokušao da uđe u „Parove“... Nasilnik sa devojkom

Petrov otac Ljubiša ĐurićI DA TO JESTE RADIO, NIJE BIO SAMLjubiša Đurović, Petrov otac, kaže da on ne zna da je njegov sin maltretirao profesora Nebojšu Bazića.- Nemojte o tome ništa da me pitate. Hajde da pričamo o pozitivnim stvarima i svima će biti lepše. Otkud znam da li je moj sin učestvovao u tome?! I da jeste, nije bio sam. Za sve je kriv sistem školstva. Sin mi sada živi u Americi i uspešan je. To se desilo pre mnogo godina - kaže Đurović i dodaje da je profesor Bazić izuzetno fin čovek i njegov kućni prijatelj.

Tragedija za školstvoMINISTAR MORA U MAJDANPEKMiodrag Sokić, predsednik Foruma beogradskih gimnazija, kaže za Kurir da je profesor koga su đaci maltretirali potpuno nezaštićen.- Jasno mi je što je profesor u strahu. Majdanpek je mala sredina, a pošto je prošlo sedam godina, svi ti momci koji su ga maltertirali su porasli. Zato Bazić strahuje. Glupost to što kažu da je u školi izgubljena dokumentacija i da se ne zna da li su đaci kažnjeni. Ja se sećam kazni od pre 50 godina. Ovo je tragedija za naše školstvo. Ministar bi trebalo da ode u Majdanpek i da vidi šta se dešava i kako taj slučaj do dana današnjeg nije razrešen - kaže Sokić.(D. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track