ĆALOVIĆ: Beba objavio u Informeru sramnu montažu seksa žene sa psom!
Foto: Kurir

Konačno raskrinkan: Razotkrivena najmonstruoznija nameštaljka medijskog maga

ĆALOVIĆ: Beba objavio u Informeru sramnu montažu seksa žene sa psom!

Društvo -
Izvršna direktorka MANS rekla je da ima dokaze da je Vladimir Popović Beba, blizak prijatelj premijera Mila Đukanovića, objavio gadosti na internet i da je on postavio pitanje da li sam na tom ogavnom snimku baš ja

BEOGRAD - Vanja Ćalović, izvršna direktorka MANS, optužila je Vladimira Bebu Popovića, direktora Instituta za javnu politiku, da je upravo on na internet postavio sramotnu montažu seksa žene sa psom, a za koji je list Informer spekulisao da je ona na njemu.Ćalovićeva je kazala da poseduje dokaze da je te gadosti na internet stavio Popović, blizak prijatelj premijera Mila Đukanovića, te da je on postavio pitanje da li je baš ona na tom ogavnom snimku. Sve ovo, kako je navela, imalo je za cilj da ukalja njen ugled i diskredituje NVO koju vodi, a koja se bavi razotkrivanjem kriminalnih radnji DPS, čiji je lider Đukanović.

Mejl kao dokaz- Dokazi koje posedujemo pokazuju da je ove gadosti na internet postavio Popović i da je on postavio pitanje da li sam na tom ogavnom snimku baš ja, od svih žena na ovoj planeti - kazala je Ćalovićeva, kao i da prva montaža koja je postavljena na internet pokazuje da je osoba koja je to uradila, u tom trenutku na računaru s kojeg je to urađeno, imala otvoren mejl vbpopovic@yahoo.com.- Ta fotografija je zatim izbrisana, ali se i dalje nalazi u arhivi sajta. Prema zvaničnim podacima, ta adresa je korišćena za registraciju sajta Instituta za javnu politiku, nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori, čiji je osnivač Popović - kazala je Ćalovićeva i dodala da je ta adresa povezana i sa Fejsbuk nalogom „na čijem se spisku prijatelja nalaze osobe na osnovu kojih se može zaključiti da je reč o istom Popoviću“.

Ona je podsetila da je list Pobeda nedavno pisao da je Popović blizak prijatelj Mila Đukanovića, te da su to činjenice koje navode na zaključak iz koje kuhinje je došla ova podmetačina i ko ima sve odgovore na to ko, gde, kada i kako je ovo montirao.Na konferenciji na kojoj je predstavljen drugi preliminarni izveštaj o izbornim neregularnostima Ćalovićeva je otkrila da su posmatrači ovog tela na proteklim lokalnim izborima uspeli da spreče izbornu krađu koja bi DPS omogućila da sam vrši vlast u Podgorici, te da je to razlog što joj se svete najprljavijom kampanjom dosad zabeleženom u Crnoj Gori.- Zato ja njegovu histeriju i ovu osvetu razumem, mada mi je teško da pristojno odgovorim na ono što je premijer juče rekao u Skupštini, na onom istom mestu na kojem je najavio da će se s nama obračunati zato što smo mi, navodno, ugrozili demokratski izborni proces - kazala je Ćalovićeva.

Milo brani InformerOvim povodom oglasio se i premijer Crne Gore. Na zgražavanje mnogih, Đukanović je pozvao Ćalovićevu da se izjasni da li je ona na snimku ili ne, te brže-bolje stigao da povuče paralelu kako su, eto, i njega napadali mediji, ali je to pisanije uredno demantovao. Tom prilikom je otvoreno stao uz Informer.

- Smatram da je do kraja licemerno podizati galamu o tome da je kriv određeni medij pre nego što se bilo ko, potencijalno oštećena osoba ili nadležni državni organi, oglasi o tome da li je u pitanju falsifikat ili nije. Ja sam veoma često bio predmet napada medija brutalnim falsifikatima, ali sam se svaki put oglasio i kazao da to nije istina i preduzimao mere, političke i druge koje su mi stajale na raspolaganju - rekao je Đukanović.Podsetimo, Informer je proteklih nekoliko dana objavljivao tekstove koji su bili i na naslovnoj strani, a u kojima se Ćalovićeva napada na najmonstruozniji način. Ovaj tabloid je objavio slike iz porno-filma u kome je prikazan seks mlade brinete sa psom, dalmatincem, a za koju uredništvo lista spekuliše da bi mogla da bude direktorka MANS.

Ćalovićeva: Imam dokaze da je ove gadosti postavio Popović i da je on postavio pitanje da li sam to ja
Ćalovićeva: Imam dokaze da je ove gadosti postavio Popović i da je on postavio pitanje da li sam to ja

Beba Popović prevazišao samog sebe SVI ZGROŽENI PISANJEM INFORMERAObjavljivanje snimka, te spekulacije lista Informer da li je na pomenutom snimku Vanja Ćalović ili ne, izazvale su osudu međunarodne javnosti u Crnoj Gori. Ambasada SAD saopštila je da je zgrožena tekstom koji je objavljen u listu Informer, koji, kako su kazali, targetira direktorku MANS Vanju Ćalović.- Iako Ambasada SAD snažno podržava slobodu medija, izveštavanje Informera je neodgovorno i neumesno - navodi se u saopštenju ambasade, kao i da za razliku od profesionalnog istraživačkog novinarstva koje se bavi temama relevantnim za javno dobro, takva vrsta pisanja širi degutante tračeve u pokušaju da se izvrši pritisak na predstavnike civilnog društva. Osuda je stigla i od Delegacije EU u Crnoj Gori.- Delegacija EU u Crnoj Gori oštro osuđuje novinske članke objavljene nedavno u dnevnom listu Informer o direktorki MANS Vanji Ćalović. Delegacija podržava i promoviše slobodno i profesionalno novinarstvo, ali smatra da su ovi članci neodgovorni i pokušaj da se diskredituje istaknuti aktivista civilnog društva u Crnoj Gori - saopšteno je iz Delegacije EU u CG, dok je Akcija za ljudska prava (HRA) obavestila nadležno telo UN za zaštitu branilaca ljudskih prava o pisanju Informera jer smatraju da je to deo kampanje ugrožavanja društvenog aktivizma Ćalovićeve.

Tužilaštvo CGZABRANITI INFORMERVrhovno državno tužilaštvo podnelo je predlog Osnovnom sudu u Podgorici da zabrani distribuciju Informera.- Sadržajem NDN Informer Crna Gora se krše zagarantovane slobode i prava čoveka i građanina ili bi se ubuduće kršila prava i slobode i ugrožavao javni moral - saopštila je portparolka suda Ivana Bečić.

Vladimir Popović POSLALI MI DA POGLEDAM SNIMAK SEKSA SA PSOMVladimir Beba Popović poručio je juče da će tužiti Vanju Ćalović zbog bezobzirnih laži i podvala. Ovaj blizak saradnik ubijenog premijera Zorana Đinđića, koji je nekad bio strah i trepet za medije u Srbiji, danas, između ostalog, provodi vreme gledajući pornić sa životinjama.- Čuo sam kako je na veoma loš način pokušala da izbegne odgovor na legitimno pitanje da li je na snimku ona ili ne time što je - optužila mene da sam ja izmislio aferu. To je apsolutna laž, nemam nikakve veze sa snimkom, o snimku znam samo ono što zna većina u Podgorici - kazao je Popović i dodao:- Čuo sam da je napravljen pre nekoliko godina na Adi Bojani dok je bila na odmoru s tadašnjim dečkom i da na njemu jesu Vanja Ćalović i njen pas. Snimak je dakle nastao mnogo pre nego sam ja došao u Podgoricu i postao problem njenim medijskim zaštitnicima, koji ovakve laži o meni i šire. Film sam video prvi put u januaru ove godine, kad mi je, kao i stotini drugih primalaca, stigao sa meni nepoznate adrese.Popović nije pomenuo mejl-adresu za koju Ćalovićeva tvrdi da pripada njemu, a preko koje je registrovana njegova NVO i snimak postavljen na internet.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track