200 PREVARENIH GRAĐANA: Platili smo i došli na razgovor za posao u Beogradu, a evo šta smo zatekli
Foto: Profimedia

200 PREVARENIH GRAĐANA: Platili smo i došli na razgovor za posao u Beogradu, a evo šta smo zatekli

Društvo -

BEOGRAD - Zabrinuti i prevareni čitaoci Kurira javili su se našoj redakciji kako bi ispričali svoje neprijatno iskustvo prilikom traženja posla.

Naime, na jednom od sajtova na kojem se objavljuju oglasi za posao pojavio se i konkurs kompanije Wood max, koja je tražila 139 novih radnika. Ponuđeni su poslovi za menadžere, administrativni radnike, komjuniti menadžere, grafičke dizajnere, PR menadžere, radnike na mašinama za proizvodnju, vozače teretnih vozila, čuvare u nočnoj smeni, kuvare...

Prema rečima ljudi koji su prevareni, većina je već sutradan dobila odgovor u kome D.G. u ime kompanije "WOOD MAX" obaveštava kandidata da je njihov CV prihvaćen od strane njihovog HR tima i da prijava u potpunosti odgovara profilu koji potražuju. Zatim je usledio poziv da kandidat lično dođe na razgovor u Domu sindikata, 28.8.2016. u 14h, gde će dobiiti sve potrebne informacije o zaduženjima i uslovima.

U prilogu su kandidati dobili primer ugovora o radu na neodređeno vreme, koji je trebalo da popune i ponesu na razgovor, zajedno sa fotokopijim lične karte, radnom knjižicom i uplatnicom od 470 dinara za Troškove prezentacije, uz napomenu da će troškovi refundirati ukoliko ugovor ne potpišu.

Međutim, kada su došli u zakazano vreme, nije bilo ni prezentacije, niti bilo koga iz navedene firme.

Prevareni građani iznose da nije u pitanju iznos koji su uplatili, iako su neki morali da potroše i po nekoliko hiljada dinara za trošak prevoza, poput mladića iz Niša koji je takođe konkurisao na jednu od pozicija, već poniženje koje su doživeli u potrazi za poslom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track