NENAD POPOVIĆ: Hermetički zatvoriti granicu sa Makedonijom!
Foto: Zorana Jevtić

Apel posle napada u Parizu

NENAD POPOVIĆ: Hermetički zatvoriti granicu sa Makedonijom!

Društvo -
BEOGRAD - Teroristički napad u Parizu pokazuje šta u budućnosti čeka Evropu ako bude dozvolila da islamski teroristi, sakriveni među migrantima, nesmetamo uđu na njenu teritoriju, izjavio je danas predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović i zatražio hermetički zatvaranje granice sa Makedonijom.

On je, povodom sinoćnjih teroristickih napada u Parizu u kojem je prema prvim procenama stradalo više od 150 ljudi, naveo da Srbija u toj situaciji treba na sve načine da pomogne Francuskoj, ali pre svega da mora da gleda kako da zaštiti svoju teritoriju i građane od terorizma.

"Zahtevamo da Vlada Srbije donese odluku o hermetičkom zatvaranju granice sa Makedonijom kako bi se zaustavio nelegalni i nekontrolisani priliv migranata na teritoriju Srbije", stoji u izjavi Nenada Popovićau dostavljenoj medijima.

On navodi da od danas ne sme da bude masovnog propuštanja migranata, već ulazak u državu treba omogućiti samo učesnicima u teretnom i putničkom saobraćaju koji za ulazak u Srbiju poseduju urednu dokumentaciju.

"Na granicu je potrebno hitno rasporediti vojsku i što pre započeti izgradnju zida koji će u budućnosti štititi Srbiju od nekontrolisanog priliva migranata, među kojima se, prema relevantnim obaveštajnim podacima, nalazi veliki broj terorista ISIS i drugih islamskih militantnih grupa", naveo je Popović.

On je istakao da će teroristički napad u Francuskoj sigurno dovesti do toga da zemlje EU zatvore svoje granice u strahu od terorizma i da Srbija treba da radi isto što i EU i hitno zatvori svoje granice.

"U suprotnom, preti nam opasnost da stotine hiljada migranata koji su se zaputili ka EU ostanu trajno zarobljeni u Srbiji", naveo je Popović i dodao da Srbija ne sme da dozvoli sebi da postane trajni prihvatni centar i karantin za migrante pred vratima EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track