VUČIĆ: Mitros radi punom parom, sve puca od rada
Foto: Printskrin

500 svinja dnevno

VUČIĆ: Mitros radi punom parom, sve puca od rada

Društvo -

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić izjavio je da mesna industrija Mitros u Sremskoj Mitrovici radi punom parom.

"U Mitrosu sve puca od rada, 500 svinja dnevno ide, izvanredno rade", izjavio je Vučić na konferenciji za novinare, upitan da komentariše medijske napise da Mitros ne radi.

Vučić je rekao da je Mitros primer kako jedna mesna industrija treba da radi."I uskoro idem tamo, da vidim polutke, oduvek sam hteo da vidim kako se meso tranžira", rekao je Vučić.

On je naveo da je svima u Srbiji u interesu da Mitros radi.Vučić je rekao da je pisanje medija da Mitros ne radi laž, izmišljena s ciljem da se kritikuje premijer "Zar se ne raduješ uspehu ili samo tražis razlog da nešto bude loše", zapitao je premijer, te poručio:

"Pustite nas da radimo tri, četiri godine, imaćete više para, nemojte da izmišljate da ne radi Mitros".

Najavljujući posetu Mitrosu, premijer je rekao i da će povesti novinare da vide da su, kako je rekao, "u laži kratke noge".Inače, prema podacima iz Mitrosa, do sada je, od poslednje privatizacije, u pogonima te fabrike zaklano oko 6. 100 svinja prosečne mase 110 kg, a 500 tona mesa je prodato i to kupcima: Delhaizeu, Agropapuku, HD Laković Crna Gora, Neltu. . .Meso će, kako navode, ovim kupcima biti prodavano sve do dobijanja dozvole za izvoz u Rusku Federaciju.Klanje svinja se obavlja svaki drugi dan, po 500 komada, a između dana kada se kolje, meso se obrađuje.

Trenutno Mitros ima 117 zaposlenih koji rade u jednoj smeni, a njihov broj će se povećavati iz dana u dan u skladu sa pokretanjem proizvodnje finalnih proizvoda.

(Foto: Printscreen RTV Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja