BEZ TENDERA Danijela Vazura namestila posao gorilama svog brata?!
Foto: Saša Pavlić

Zgrću pare ispod žita

BEZ TENDERA Danijela Vazura namestila posao gorilama svog brata?!

Društvo -

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, koju vodi Danijela Vazura, bez tendera uposlila firmu koja je obezbeđivala FK Partizan, čiji je direktor Miloš Vazura

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU), kojom upravlja Danijela Vazura, dodelila je bez tendera posao obezbeđenja Poljoprivrednog kombinata „Dragan Marković“ firmi koja je obezbeđivala FK Partizan i njenog brata Miloša Vazuru, koji je direktor tog kluba, saznaje Kurir.Kurir je već objavio da je od dolaska Danijele Vazure na mesto direktora ALSU stečajnim upravnicima uz pretnje oduzeto na desetine stečajeva, a mnogi su dodeljeni početnicima. Jedan od takvih primera je firma „Dragan Marković“, poljoprivredni kombinat iz Obrenovca, vredna 9,4 miliona evra, koja je data stečajnom upravniku Predragu Alavanji samo dva i po meseca posle dobijanja licence, što je krajnje neuobičajeno.On je postao upravnik sredinom februara, a već 19. aprila ALSU obaveštava „Evroluks“ da mora da preda dužnost 30. aprila.

- ALSU je obavestila firmu „Evroluks sekjuriti“ da je Privredni sud dao saglasnost stečajnom upravniku da raskine ugovor i angažuje „VIP sekjuriti sistems“. Inače, stečajni upravnik u svim stečajevima je ALSU, koja zatim određuje poverenika ili stečajnog upravnika na terenu. Agencija mora da zna šta rade upravnici - kaže sagovornik Kurira.Nije pomoglo ni što je „Evroluks“ u odgovoru Nebojši Dašiću, direktoru Centra za stečaj ALSU, naveo da su posao dobili na tenderu, a VIP nije.- Nije jasno kako je baš VIP dobio posao, ali jeste da su u tom trenutku obezbeđivali FK Partizan, a priča se da su lično obezbeđenje i Miloša Vazure. Interesantno bi bilo proveriti da li je Danijela Vazura u sukobu interesa - priča sagovornik našeg lista.Predragu Alavanji licencu za upravnika dala je 1. decembra 2015. komisija ALSU, u kojoj su Danijela Vazura i Andrijana Živanović. Andrijana je bila poznata kao neko ko je u istom trenutku bio savetnik ministra privrede Saše Radulovića i stečajni upravnik u 17 firmi.

Danijela VazuraNISAM JA, NEGO STEČAJNI UPRAVNIKNa pitanja poslata Danijeli Vazuri, ALSU je odgovorila da nisu oni otkazali ugovor, niti sklopili novi, već firma „Dragan Marković“:- Stečajni upravnik je pribavio tri ponude i najbolju je dao VIP. „Dragan Marković“ je usluge „Evroluksa“ mesečno plaćao 3,5 miliona, a VIP 2,7, što je ušteda. Zato će ugovor sa „Evroluksom“ osporiti stečajni upravnik zbog nerealno visoke cene i neuobičajenog otkaznog roka od 60 dana.U Agenciji dodaju da Danijela Vazura ne zna ko obezbeđuje fudbalske klubove.

ZanemeoMILOŠ VAZURA BEZ ODGOVORANa pitanje da li ih je obezbeđivao „VIP sekjuriti sistems“ u FK Partizan, kažu da imaju već dve godine ugovor sa „Ineks plusom“, dok Miloš Vazura nije odgovorio na pozive.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track