KRISTINA NIJE IZDRŽALA: Kako je došlo do kobne pucnjave?
Žrtva zlikovca: Kristina Kaplanović, Foto: Foto: Privatna arhiva

tuga

KRISTINA NIJE IZDRŽALA: Kako je došlo do kobne pucnjave?

Društvo -

Plajčka na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu završila se tragično, život je posle četvorodnevne borbe izgubila Kristina (19), a ubica još nije pronađen

Vest o smrti devetnaestogodišnje Kristine Kaplanović šokirala je Srbiju. Porodica i prijatelji nesrećne devojke su u suzama, a narod traži maksimalnu kaznu za zlikovca koji je ugasio život mlade devojke, koja je pošteno zarađivala za život.

https://twitter.com/slavicakuzmano7/status/869287924281507840

On je trenutno u bekstvu, a policija predano radi na njegovom hapšenju.

Dan posle kobne pucnjave, ekipe policije i forenzike su na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugfu obavili detaljnu istragu i pokušali da nađu trag koji vodi do ubice. Uzeti su snimci sa sigurnosnih kamera i izjave svedoka, a pretražen je i okolni šumarak, u koji se pljačkaš navodno sakrio posle zločina.

Kako je došlo do kobne pucnjave?

Neidentifikovani napadač izašao je iz šumarka koji se nalazi iza pumpe i uperio pištolj u nesrećnu Kristinu i dvojicu njenih kolega. Bili su na pauzi i stajali su ispred stanice.

– Pljačkaš im je naredio “Ajde, svi unutra, da mi date pare!”. Uperio je cev pištolja ka njima. U takvoj situaciji radnici inače imaju direktivu da se sklone i predaju pljačkašu novac bez opiranja, što su oni i učinili. Poslušali su ga i ušli unutra – rekao je izvor iz istrage.

Razbojnik je tada gurnuo jednog od radnika i mladić je pao na zemlju.

– U tom momentu čuo se pucanj. Pištolj koji je bio u rukama pljačkaša je opalio i metak je pogodio radnicu u glavu. Zasad nije poznato da li je namerno pucao ili je pištolj sam opalio.

Pucanj je, po svemu sudeći, uplašio i pljačkaša koji je ostavio plen na pumpi i uspaničeno pobegao nazad u šumu.

Napadač koji je ubio Kristinu još uvek nije pronađen, kao ni pištolj kojim je izvršio zločin. Iako se ne zna da li je pucao namerno ili iz paničnog straha to ne umanjuje njegovu krivicu. Policija je na osnovu snimka sa sigurnosnih kamera i izjava svedoka napravila i foto-robot, a sumnja se da je u pitanju narkoman.

“Moje si sve na svetu, jaka si, izdrži“

Nakon metka koji je pogodio Kristinu u čelo, devojka je pala na pod u lokvi krvi. Prevežena je u Urgentni centar, gde su se lekari danonoćno borili za njen život. Za to vreme porodica nesrećne devojke došla je iz Nove Varoši kako bi Kristini pružili podršku, a njena sestra Marina, se oglasila potresnom porukom na Fejsbuku:”Moje si sve na svetu, jaka si, izdrži”, napisala je njena sestra pre nekoliko dana.

Zaposlila se da bi zaradila za školarinu

Kristina Kaplanović doselila se u Beograd pre nekoliko meseci iz Nove Varoši. U glavnom gradu je počela da studira. U njenom rodnom mestu, svi su u šoku:

– Prošlog leta preselila se u Beograd. Upisala je Višu ekonomsku školu, ali nije upala na budžet, pa je odmah počela da radi da bi sebe mogla da školuje. I dok se borila da zaradi taj neki dinar, dođe neki zlikovac i upuca je!

Strašno, samo da preživi – rekli su meštani Vilova kada su čuli da je Kristina upucana.

Porodica je skrhana bolom posle tragedije koja ih je snašla. Cela Nova Varoš pristiže da izjavi saučešće Kaplanovićima, a sahrana će verovatno biti sutra.

Za sada se ne zna koliku kaznu bi pljačkaš mogao da dobije, ali pravnici se slažu u jednom -sve ispod 15-20 godina bi bila sramno mala kazna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track