ODMOR NA SKOPELOSU: 199 evra s uračunatim avio-prevozom
Foto: Promo

SJAJNA LAST MINUTE PONUDA KONTIKIJA

ODMOR NA SKOPELOSU: 199 evra s uračunatim avio-prevozom

Društvo -

Destinacija iz snova - grčko ostrvo Skopelos. Zeleni dragulj arhipelaga Sporada. Plavetnilo neba i mora. I neverovatna cena u agenciji Kon Tiki za desetodnevi odmor - (25.jun – 5.juli) u Alexios Studiju, u mestu Neo Klima. Reč je o aparmtanima sa više nego idealnom pozicijom za uživanje i istraživanje lepota ostrava, odnosno apartmanima s predznakom smeštajnog kapaciteta s pečatom više nego dobrog odnosa cene i kvaliteta. Cena - 199 evra.

foto: Promo

Hotel Elios Holidays 3* je jedan od najprodavanijih na Skopelosu u gotovo svakoj sezoni. Uz željeni komfor na bazi polupansiona u varijanti porodičnog odmora nudi i besplatan smeštaj za dete starosti do 16 godina. Ležaljke i suncobani na plaži Elios su besplatne za goste hotela a cena aranžamana s poalskom 25. juna je 499 evra.

U istom terminu više nego sjajne cene su i u hotelu Delphi Resort 3* (499 evra; polupansion), zatim Hovolo Apartments (359 evra; noćenja s doručkom – superior soba), Hovolo Apartments (299 evra; noćenje s doručkom – standardna soba), odnosno Eden Apartments (259 evra – najam).

U ove cene osim smeštaja uračunat je i avio-prevoz na čarter letu KonTikija, svi transferi, usluge vodiča… Avion sleće na aerodrom susednog ostrva Skijatos a zatim sledi i uzbudljivi transfer trajektom u tajanju od 40 minuta do konačnog odredišta – Skopelosa.

foto: Promo

Skopelos je ostrvo gotovo bez vetra s bezbroj zaliva, uvala, pećina i okomitih stena koje ga čine prepoznatljivim... Zbog svega njegov ukras su predivne plaže (Stafilos, Panormos, Milia, Kastani...) s obiljem sunca koje se ogleda u nestvarnom plavetnilu čistog mora... Ima ih više od 20 počev od peščanih preko šljunkovitih kao i onih s predznakom „divlje“. More je idealno čisto i kao izmišljeno za ronjenje i jedrenje. Sve plaže su mirne i izolovane s borovima i kedrovima koji daruju prijatnu prirodnu hladovinu i s obiljem sunca koje se ogleda u nestvarnom plavetnilu mora... Panormos je najpopularnija ostrvska plaža. Smeštena u živopisnom zalivu udaljena je 12 kilometara od Hore. Duga 500 i široka 30 metara prekrivena je šljunkom. Na obali uz plažu su mnogobrojni restorani i kafei...Jednako popularne su i plaže Adrina, Stafilos i Vellania...

Pogled u prošlost kazuje da prva naseljana ovom ostrvu datiraju još iz praistorije. Po legendi ostrvo je stvorio Dionisov sin Stafilos. Na Mediteranu je znano i kao „mesto gde se rađa vino“...U vreme Vizantije Skopelos je bio i „mesto izgnanstva“. Ali, vremena se menjaju: danas je ovo čarobno ostrvo jedna od omiljenijih turističkih destinacija čijoj je lepoti teško odoleti.

Po obliku Skopelos liči na saksofon. Postoji čak i šaljivo verovanje da je oblik ostrva bio inspiracija za stvaranje čuvenog muzičkog stila „rembetiko“ poznatijeg u svetu kao „grčki bluz“...Na Skopelosu su snimljeni i kadrovi filma „Mama Mia“ koji je naslov dobio po čuvenoj pesmi još čuvenije švedske grupe „ABBA“. Sve se događalo 2008. godine i od tada je Skopelos želja mnogih parova koji se baš na ovom ostrvu činom venčanja zaklinju na večnu ljubav... Za sve postoji i još jedan razlog: Skopelos je i ostrvo sa 365 crkava. Gotova svaka je mala riznica freski i starih ikona. Na ostrvu je i mnogo manstira. Najatraktivniji su manastir Evangelistrija, Preobraženski manastir, Episkopi i manastir Svetog Regina...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja