HAOS MEĐU ADVOKATIMA: Provaljeno u prostorije AKB, dvojici novosadskih advokata razbijene table
Foto: Profimedia

dve struje

HAOS MEĐU ADVOKATIMA: Provaljeno u prostorije AKB, dvojici novosadskih advokata razbijene table

Društvo -

Situacija u Advokatskoj komori Beograda još bez rešenja. Zvanično, danas je dužnost predsednika beogradske komore preuzeo Vladimir Gajić, izabran

Te izbore međutim ne priznaju advokati koji su u maju izabrali Jugoslava Tintora za predsednika komore. Tintor tvrdi i da su prošle noći njihovi ljudi izbačeni iz prostorija beogradske komore.

Petnaestak NN lica fizički je provalilo rano jutros oko tri časa u prostoriju Advokadske komore Beograda, koja je proteklih mesec dana bila u posedu novoizabranog rukovodstva AKB na čelu sa predsednikom Jugoslavom Tintorom, saopšteno je danas.

Tom prilikom, nasilnici su izbacili na ulicu advokata koji je dežurao u prostoru, kao i momka i devojku koji su bili zvanično angažovani kao noćni čuvari prostora.

Kako je za danas zakazana promopredaja dužnosti između Slobodana Šoškića i Vladimira Gajića, odnosno između članova starog - novog rukovodstva, koji faktički predaju dužnost sami sebi, jasno je da su oni i nalogodavci ovog kriminalnog čina, navodi se u saopštenju koje je potpisao Jugoslav Tintor.

Ceo slučaj prijavljen je policiji, koja će preduzeti dalje korake na identifikaciji učinilaca i sankcionisanju odgovornih, dodaje se u saopštenju.

To krilo advokatske organizacije je izrazilo žaljenje što se druga strana u sporu oko starešinstva nad komorom odlučila za "uvodjenje reda" putem gole sile pod okriljem mraka i navela da ceo slučaj neodoljivo podseća na slučaj rušenja u beogradskom kvartu Savamala.

"Ceo slučaj prijavljen je policiji, koja će preduzeti dalje korake na identifikaciji učinilaca i sankcionisanju odgovornih", navodi se u saopštenju koje je potpisao advokat Tintor.

Novi Sad: Razbijene table na kancelarijama dvojice advokata

Nepoznati počinioci razbili su table koje označavaju advokatske kancelarije novosadskih advokata Dejana Ukropine i Zorana Kovačevića.

Advokatska komora Vojvodine je u saopštenju taj dogadjaj dovela u vezu sa činjenicom da je Ukropina na konferenciji za novinare u Beogradu pre deset dana govorio o "pojavi nasilja u advokaturi".

foto: Zorana Jevtić

"Table su nasilno odvaljene i uklonjene sa postolja na koje su bile postavljene, bez indikacija gde su odnete", navela je Advokatska komora Vojvodine u saopštenju za javnost.

Navodi se da su osnovna obeležja advokata i advokatske kancelarije tabla i pečat, jer su to elementi koji označavaju i predstavljaju advokata u svakom segmentu njegovog rada.

Upravo zbog toga, kako se navodi u saopštenju, uklanjanje jednog od bitnih obeležja advokatske kancelarije može biti smatrano jedino napadom na same advokate i "svojevrsna pretnja usmerena ka njihovom zastrašivanju". Dejan Ukropina je sekretar AKV-a, a Zoran Kovačević delegat u Skupštini te advokatske komore.

(Kurir.rs/FoNet/agencije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakao za nesrećnu porodicu ne prestaje, sad im ne daju obdukcioni nalaz!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track