EKSKLUZIVNO OSTVARIO SVOJ SAN: Ivan iz Šida stigao biciklom u Moskvu
Foto: Privatna arhiva

PODVIG

EKSKLUZIVNO OSTVARIO SVOJ SAN: Ivan iz Šida stigao biciklom u Moskvu

Društvo -

Ivan Mladenović iz Šida, uspeo je da ostvari svoj san i biciklom pređe 2.800 kilometara kako bi stigao u Moskvu! U vožnji je proveo 17 dana, a Kuriru je poslao ekskluzivne fotografije po dolasku u rusku prestonicu.

Ovaj bivši rukometaš stigao je večeras u prestonicu Rusije, a svoje uzbuđenje prvo je oktrio za čitaoce Kurira.

- Noć pre dolaska nisam mogao da spavam, osećao sam se kao malo dete koje treba da ide na ekskurziju. Osećaj je neverovatan! Od Belorusije do Rusije me je pratilo loše vreme, duvao je vetar i bilo je hladno. Bicikla mi je na izdisaju, kada bi trebalo da pređem još 200 kilometara sa njom ne bih uspeo - rekao je Ivan ekskluzivno za Kurir.

foto: Privatna arhiva

U avanturu života krenuo je pun optimizma. Čak četiri puta je spavao na autobuskim stajalištima jer je noć padala pre nego što bi uspeo da otvori šator. Najviše su mu se dopalo ljudi u Belorusiji, a sada jedva čeka da upozna i Moskovljane.

- Provešću u Moskvi nekoliko dana. U Šid se vraćam avionom, a u glavi već imam novu avanturu. Planiram da u dogledno vreme krenem na put biciklom u osvajanje novih 2.000 kilometara, ali u mnogo surovijim uslovima jer je reč o podneblju gde je spoljna temperatura oko minus 20 stepeni. Što pre nađem sponzore za novi put, tim ću pre na njega i da krenem - rekao je Ivan za Kurir.

Na putu do Moskve Ivan nije imao većih problema. Dva puta mu se probušila guma, a u Minsku je morao da zameni kompletan zadnji točak. U prestonici Belorusije Ivan se susreo i sa srpskom rukometnom reprezentacijom koja je ovde protiv domaćina igrala kvalifikacionu utakmicu za EP početkom godine u Hrvatskoj.

(Kurir.rs/N.Mandić, Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track