POTRESNA SCENA IZ BEOGRADSKE BOLNICE O KOJOJ PRIČAJU SVI: Danima je ležao u komi, a onda je naišla ona...
Foto: Profimedia

POTRESNA SCENA IZ BEOGRADSKE BOLNICE O KOJOJ PRIČAJU SVI: Danima je ležao u komi, a onda je naišla ona...

Društvo -

Društvenim mrežama se proširila dirljiva priča o majčinskoj ljubavi koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Korisnik Fejsbuka (ime poznato redakciji) objavio je na Fejsbuku status koji je nazvao "Priča bez naslova", a u kome govori o jednom svom starom prijatelju koji je u bolnici. Tekst statusa nikoga nije ostabio ravnodušnim, a preokret koji čitalac saznaje na kraju, otkriva istinsku snagu prave ljubavi.

Tekst prenosimo u celosti:

Priča bez naslova...

U bolničkoj postelji je moj stariji prijatelj, divan gospodin i veliki čovek, maderaš, nekada glumac, posle toga uspešni privrednik u Meksiku kome se igrom nesrećnih okolnosti materijalno bogatstvo istopilo, a sada je penzioner (73) u Beogradu. Sve smo činili da ga povratimo iz kome, osnažimo i izlečimo. Cela moja starija ekipa je svakodnevno brinula o njemu.

Njegova deca i unuci žive u Meksiku, spremaju se da krenu za Srbiju. On je danima u komi...Međutim, dobijam poziv iz bolnice da hitno dođem jer je jedna baka nenajavljena i u goloj vodi doša do njega. Jedva sam se probio jer je ulica Bulevar oslobođenja zakrčena zbog radova. Kada sam ušao u sobu i video ovaj prizor, nisam mogao da verujem. Pored njegove postelje, jedva je stajala bakica u crnini, jednom rukom oslanjala se na štap a drugu je držala na njegovom srcu...

Ona živi sama, jedva je pokretna i vrlo slabo čuje. Nije mogla više da izdrži i danas je krenula da ga obiđe. Sišla je ispred zgrade, uzela taksi i tražila da je odveze do bolnice koja se nalazi blizu Veterinarskog fakulteta. Taksista je uspeo da dođe do Slavije ali dalje se, od gužve, nije moglo. Izašla je iz taksija i krenula peške!

Dva sata je, korak po korak nogu pred nogu, hodala i probijala se do bolnice. Nadljudskim naporom se popela uz stepenice i pronašla ga u jednoj bolničkoj sobi.

Zatekao sam je kako u suzama nežno masira njegovo srce. Neopisiva scena. Ostali smo još sat vremena tako. Nakon toga sam je vratio do stana i smestio u krevet. Ali tu se priča ne završava... Malo posle toga su me ponovo zvali iz bolnice! Tek tada se umalo nisam onesvestio!

Kažu mi da je naš dobri izašao iz kome i da je svestan i da hoće da me čuje na telefon... Par rečenica smo razmenili. Ljudi, ovo mora da je san! Ova divna baka je uspela ono što medicina nije!

Možda zato što je ta divna bakica njegova majka, ima 97 godina, ona je prvoborac Drugog svetskog rata, odlikovana je ordenom Narodnog heroja kao i sa više drugih medalja i spomenica! Ona je sve ono što se poželeti može!

Ushićen, odleteo sam da joj saopštim radosnu vest. Tada sam na njenom licu video suze radosnice...tiho mi je rekla... "Majka razume ono što dete nije izgovorilo".

(Kurir.rs, Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) Ovaj susret pradede (105) i praunuka od 5 dana neće vas ostaviti RAVNODUŠNIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track