ZAGORKA DOLOVAC U BELGIJI: Tema razgovora razmena iskustva u borbi protiv terorizma

ZAGORKA DOLOVAC U BELGIJI: Tema razgovora razmena iskustva u borbi protiv terorizma

Društvo -

BEOGRAD - Republički javni tužilac Zagorka Dolovac boravi u službenoj poseti Federalnom tužilaštvu Belgije na poziv tužioca Frederika van Leuva, radi razmene iskustava u borbi protiv terorizma.

Na sastanku koji je juče održan istaknuto je da Republičko javno tužilaštvo Srbije (RJT) i tužilaštvo Belgije imaju izuzetnu saradnju, te da je bliska saradnja koju ova dva tužilaštva ostvaruju na osnovu Memoranduma o saradnji iz 2010. preduslov za uspešnu i efikasnu borbu protiv terorizma i povezanih krivičnih dela.

Zagorka Dolovac naglasila je da je brza i direktna međunarodna saradnja ključ uspeha u odgovoru države na izazove savremenog kriminala, a naročito u borbi protiv terorizma, i da će Republičko javno tužilaštvo nastaviti da bude pouzdan partner belgijskom tužilaštvu u borbi protiv ovih najtežih krivičnih dela.

Naročito je naglašeno da Republičko javno tužilaštvo jača svoje kapacitete i sprovodi obaveze iz akcionog plana za Poglavlje 24 i u procesu pridruživanja Evropskoj Uniji, i da su razmena iskustava i stručno usavršavanje, kao i podrška Federalnog tužilaštva Belgije RJT izuzetno značajni upravo u ispunjavanju evropskih standarda i pristupanju EU.

(Kurir.rs/Jelena Ivić/Foto Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Potresno, izvršitelji pokušali invalida da izbace na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track