UMRO JE OTAC TELEVIZIJE BEOGRAD! Nena Kunijević: RTS nije održao ni komemoraciju Mališi Marinkoviću
Foto: Printscreen N1, Beta

BezobzirAn odnos rukovodstava RTS prema Velikanima

UMRO JE OTAC TELEVIZIJE BEOGRAD! Nena Kunijević: RTS nije održao ni komemoraciju Mališi Marinkoviću

Društvo -

Dugogodišnja urednica muzičkog programa RTS Nena Kunijević oglasila se otvorenim pismom u kome je ocenila da je sramotno što medijski javni servis Srbije nije održao komemoraciju povodom smrti dugogodišenjeg urednika zabavnog i serijiskog programa TV Beograd Miodraga Mališe Marinkovića.

"Pre pet minuta mi se javila kćerka najvećeg među najvećima, stvaraoca i graditelja imidža TV Beograd Mališe Marinkovića. Mislila sam da više ništa što je sramotno, bezobzirno i neljudski ne može da me iznenaditi. Ali javnost mora da zna da sadašnja TV Beograd nije onoga zbog koga postoje i imaju svoja radna mesta udostojila ni komemoracijom koja se u pristojnim sredinama napravi svima koji su radili u takvoj ustanovi, a kamo li onome o čijem statusu, imenu i zaslugama svi zajedno mogu da sanjaju samo u pustim snovima koji ne bi trajali više od minuta", navela je Nena Kunijević. Ona je potom konstatovala da bi u "normalnim zemljama bi Mališu Marinkovića svojim govorom ispratili ljudi koji su na najvećim funkcijama u televiziji,i držali mu počasnu stražu".

"No, nisu ga udostojili čak ni jednim prisustvom na sahrani i nijednim cvetom!!! Da li je to moguće ??", zapitala se nekadašnja urednica RTS.

"Ako je uteha njegovoj porodici koja je duboko povređena sigurna sam da jedna takva gromada od čoveka u svakom pogledu ne bi bila time povređena, naprotiv mislim da bi bio zadovoljan što su ga ispratili oni koji su dostojni njegovog imena i koji su ga poznavali , oštovali i učestvovali u njegovom delu", zaključila je Nena Kunijević.

"Koristim ovu priliku da se zahvalim svima onima koji su ispratili i podelili moj lični oproštaj sa njim i nadam se da posle ove velike javne sramote učiniće sve da mi pomognu da javnost Srbije sazna šta sada predstavlja kuću kojoj je Mališa Marinković poklonio svoj život i napravio ime", stoji u njenom obraćanju javnosti.

Mališa Marinković je preminuo 30. juna u 87. godini u Beogradu, a sahranjen je u ponedeljak.

Rođen 1930. godine u Gornjem Milanovcu. Karijeru je započeo kao novinar-saradnik u humorističkom časopisu Jež, da bi 1954. godine počeo da radi kao spiker u Radio Beogradu. Ubrzo je prešao u Zabavni program Radio Beograda, gde je uređivao emisije "Zabavno popodne sredom", "Tri hiljade za dva minuta", "Mikrofon je vaš"... U Televiziju Beograd dolazi 1963. godine kao glavni urednik zabavno-humorističkog programa.

Pod njegovom uredničkom palicom snimljene su neke od antologijskih serija, poput "Muzikanti", "Ljubav na seoski način", "Diplomci", "Kamiondžije"... Poslednja velika serija koju je kao urednik potpisao 1990. godine bila je "Bolji život".

Iza njega su ostali ćerka, novinarka Ana Ćešić i sin Marko Marinković, reditelj serija "Moj rođak sa sela" i "Nemanjići - rađanje kraljevine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track