ŠERIF ME JE OSTAVIO, ALI NE LJUTIM SE NA NJEGA: Još otplaćujem kredit za vantelesnu i živim za moju Alinu
Foto: Kurir

hrabroj pazarki Atifi (60) potrebna pomoć da preživi sa bebom

ŠERIF ME JE OSTAVIO, ALI NE LJUTIM SE NA NJEGA: Još otplaćujem kredit za vantelesnu i živim za moju Alinu

Društvo -

Odlukom supruga Šerifa Nokića (68) da definitivno "ne prizna" kao svoje dete vantelesnom oplodnjom začeto i 20. juna rođenu devojčicu Alinu, a verovatno i da napusti podstanarsku sobicu u kojoj su deset godina zajedno živeli, hrabra Novopazarka Atifa Ljajić, koja se carskim rezom prvi put porodila u 60. godini života, iznenada je zapala u ozbiljne probleme.

foto: Privatna Arhiva

- Nisam se ovome nadala, Šerif je sve ove godine bio uz mene, bodrio me je i pomagao... Neprimereni komentari i pritisak njegove porodice u Turskoj (iz prvog braka ima odraslu decu i unuke) učinili su svoje. Nije izdržao i ne ljutim se na njega... Alinu ću upisati pod mojim prezimenom Ljajić, za nju ću živeti i za nju se boriti sve do kraja života - rekla nam je u utorak Atifa.

Da bi posle teških muka i velike neizvesnosti ipak postala majka, Atifa je, to nam je tek u utorak potvrdila jer o tome ranije nije želela da govori, morala da potroši svu svoju teško sticanu ušteđevinu i podigne kredit u jednoj novopazarskoj banci...

OTAC NIKAD NIJE VIDEO DETE: Salveta (53) i dalje sama brine o ćerki (1)!

- Dok čekam penziju, dobijam skromnu nadoknadu od Nacionalne službe za zapošljavanje i gotovo sve što primim uplaćujem za otplatu kredita, ostale su mi još tri rate od po 10.000 dinara... Svakog meseca ću za kiriju morati da stvorim po 70 evra, a pošto soba u kojoj živim prokišnjava, već od septembra moraću da tražim neki drugi smeštaj. Imam dalje rođake, ali svi su oni slabog materijalnog stanja i preokupirani svojim problemima - naglašava Atifa.

LJILJANA JAKŠIĆ SALVETA: Moram da radim da prehranim ćerku Dariju!

Svi u Novom Pazaru potpuno su šokirani "iznenadnim obrtom" i sledom događaja...

- Čitala sam u novinama o hrabroj ženi koja čeka bebu u 60. godini života, divila sam joj se, mislila sam da ima idealan brak i da joj nikakva pomoć nije potrebna, u šoku sam, nisam ni slutila da će zapasti u nevolje, posetiću je ovih dana - kaže Atifina komšinica iz Ulice Stefana Nemanje.

Zatečeni su i u Centru za socijalni rad, do sada, nezvanično smo saznali, nije bilo ni zahteva, ni potreba da se pomaže Atifi i Šerifu. Razmotriće ovaj slučaj narednih dana. Očekuje se i reakcija Gradske uprave u Novom Pazaru.

(Kurir.rs/Večernje novosti/M. Nićiforović/Foto: Kurir/Privatna arhiva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kad mama zapeva, beba ne trepće! Ovaj video garantovano popravlja raspoloženje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track