ZASTRAŠUJUĆE: Obijen i ispreturan stan novinarke KRIK-a Dragane Pećo
Foto: Stefan Jokić

provala

ZASTRAŠUJUĆE: Obijen i ispreturan stan novinarke KRIK-a Dragane Pećo

Društvo -

BEOGRAD - Novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK Dragani Pećo danas je obijen stan. Ona je agenciji Beta rekla da je u stanu sve ispreturano, ali da ništa od vrednosti nije izneto.

"Obili su mi stan i sve ispreturali. Veoma sam uplašena, deluje zastrašujuće to što se desilo", rekla je ona.

Pećo je rekla da policija i tužilaštvo treba ozbiljno da se posvete rešavanju tog slučaja pošto je obijen stan novinara koji se bavi istraživačkim novinarstvom.

Mreži za istraživanje kriminala i korupcije nedavno je u Beču uručena nagrada za objavljivanje baze podataka o imovini političara. U ime KRIK-a nagradu su primili urednik Stevan Dojčinović i novinarka Dragana Pećo.

Dojčinović: Slučaj obijanja stana novinarke KRIK-a ozbiljno ispitati

Urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK Stevan Dojčinović izjavio je da u ovom trenutku ne može da se zna da li provala stana novinarke KRIK-a Dragane Pećo ima veze s poslom kojim se bavi, ali i naglasio da slučaj mora ozbiljno da se ispita.

foto: N1 printscreen

"Mi ćemo insistirati da se ozbiljno radi na ovome, da se na primer pogledaju sve kamere okolo, jer jedino što zasigurno znamo je da se provala desila danas", kaže Dojčinović.

Dojčinović je rekao da u stanu ništa ne nedostaje, prenosi portal KRIK.

"Nismo primetili da išta fali od vrednosti, laptop, mobilni telefoni i takve stvari. Stan je ispreturan naglavačke, sve što postoji u stanu i po ormarima je izvučeno i bačeno, cilindar brave je polomljen, ali kradje nije bilo i to malo zbunjuje", naveo je on.

Prema njegoim rečima, slučajevi koji se tiču novinara moraju maksimalno ozbiljno da se tretiraju upravo zato što mogu biti u vezi s poslom.

"Radimo priče koje su vezane za kriminal i korupciju, činjenica je da je Pećo istraživačka novinarka i radi na ozbiljnim stvarima. Zato slučaj treba maksimalno ozbiljno da bude ispitan, šta god da je u pitanju", rekao je urednik KRIK-a.

Pećo je agenciji Beta rekla da je u stanu sve ispreturano, ali da ništa od vrednosti nije izneto i da je veoma uplašena.

KRIK-u je nedavno u Beču uručena nagrada za objavljivanje baze podataka o imovini političara. U ime KRIK-a nagradu su primili urednik Stevan Dojčinović i novinarka Dragana Pećo.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Sumnjiva smrt majke i bebe u beogradskom porodilištu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track