MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ PORUČIO: Srbija nikad više neće dozvoliti ubijanje Srba!
Foto: Ministarstvo Odbrane

POČAST NA GROBLJU U BRATUNCU

MINISTAR ZORAN ĐORĐEVIĆ PORUČIO: Srbija nikad više neće dozvoliti ubijanje Srba!

Društvo -

Parastosom I polaganjem venaca na groblju u Bratuncu obeležena godišnjica stradanja 3.500 srpskih žrtava u Podrinju

Godišnjica stradanja Srba u srednjem Podrinju obeležena je na Gradskom trgu u Bratuncu, čemu je prethodio parastos i polaganje venaca na gradskom groblju.

- Svi znaju da se ovde zločin dešavao u kontinuitetu od 1992. do 1995. godine i da je ubijeno oko 3.500 Srba. To su bila masovna ubistva, koja su najčešće činjena na velike srpske praznike, kad su iznenada ulazili u sela i ubijali starce, žene i decu. To je ono na šta želimo da skrenemo pažnju, jer ne možemo da prihvatimo da su crne marame naših majki Srpkinja manje vredne od nekih drugih - istakao je Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske.

foto: Ministarstvo Odbrane

Obeležavanju su prisustvovali i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, kao izaslanik predsednika Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević u ime Vlade Srbije, delegacija Narodne Skupštine Republike Srpske i brojni građani.

- Da li će srpski narod ikada dobiti izvinjenje za svaku nevinu žrtvu u Srebrenici, Bratuncu, Jasenovcu... Da li će porodice 3.500 žrtava besomučno pobijenih na području Podrinja ikada dobiti saučešće onih koji su im oduzeli najmilije? Da li će međunarodna zajednica ikada svedočiti pokajanju zločinaca, od kojih mnogi danas hodaju kao slobodni ljudi? - upitao je Đorđević:

- Sa ovog mesta mogu da poručim da Srbija više nikad neće dozvoliti da se srpskom narodu na ovim prostorima dogode ovakvi zločini i uvek će čvrsto stajati uz Republiku Srpsku!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vučić sa 600.000 evra hteo da ućutka Velimira Ilića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track