CENZURA: Država izbacuje Vranjske novine na ulicu
Foto: Petar Lazović

NOVI PRITISAK VLASTI ZBOG KRITIKE

CENZURA: Država izbacuje Vranjske novine na ulicu

Društvo -

Vranjske su 15 godina iznajmljivale oko 60 kvadratnih metara poslovnog prostora od Fonda PIO, i to bez ikakvih beneficija

Još jedan medij našao se na udaru režima. Vlasti su ovoga puta upotrebile državni Fond PIO kao batinu kojom žele da se obračunaju s Vranjskim novinama.

Naime, Fond PIO je posle 15 godina odlučio da izbaci Vranjske iz njihovih sadašnjih prostorija, iako je ovo lokalno glasilo, prema rečima vlasnika Vukašina Obradovića, izmirilo dug od 159.169 dinara.

- Fond PIO je bez ikakvog obaveštenja podneo tužbu „radi ispražnjenja poslovnih prostorija i isplate zakupnine i troškova zakupa“. Dugovali smo tri kirije i to smo uspeli da vratimo, ali Fond nije hteo da povuče tužbu. Kako su nam rekli, tako je odlučila centrala u Beogradu, i evo mi sad moramo na sud i potpuno je izvesno kako će se to završiti - rekao nam je Obradović.

Kako napominje, Vranjske su 15 godina iznajmljivale oko 60 kvadratnih metara poslovnog prostora od Fonda PIO, i to bez ikakvih beneficija.

- Uredno smo plaćali svoje obaveze i ubeđen sam da im ove kancelarije nisu potrebne, jer ih u istoj zgradi PIO ima još pet-šest koje mesecima zvrje prazne. Očigledno je nekome stalo da nam napakosti i smatram da je ovo otvoreni pritisak na nas zbog kritičkih tekstova koje objavljujemo, a koje se vlastima nikako ne sviđaju - izjavio je Obradović.

Kurir je juče od Fonda PIO tražio objašnjenje o ovom slučaju, ali rekli su nam da će tek danas biti u mogućnosti da odgovore na naša pitanja.

Kurir / I. K.

Foto: Petar Lazović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track