UVELI SU PRIVATNE ČUVARE KONTEJNERA, ALI TU NIJE KRAJ:   Sad kupuju softver od 50 miliona dinara da bi znali da li su kontejneri napunjeni smećem!
Foto: Slađana Stojanović

JOš jedan hit iz novosadske gradske čistoće

UVELI SU PRIVATNE ČUVARE KONTEJNERA, ALI TU NIJE KRAJ: Sad kupuju softver od 50 miliona dinara da bi znali da li su kontejneri napunjeni smećem!

Društvo -

JKP "Čistoća" iz Novog Sada je, uz kupovinu 100 podzemnih kontejnera, raspisala javnu nabavku i za kupovinu softvera koji će pratiti njihovu popunjenost.

Novosadski portal 021.rs, piše da vrednost ove nabavke nije poznata, mada je procena da ide i do 50 miliona dinara, a potpuna novina u radu "Čistoće" je softver koji će pokazivati da li su kontejneri popunjeni, tj da će sami kontejneri javljati da treba da se isprazne.

U specifikaciji tendera navodi se da će softver beležiti popunjenost i sistemom alarma javljati centrali preduzeća da je vreme da se kontejner isprazni. Pored ove, softver će imati i druge funkcije koje se odnose na rad ekipa na terenu.

Tako se, između ostalog, navodi da će "terenska aplikacija služiti za praćenje toka izvršenja zadataka sa prikazom osnovnih informacija o kontejnerima (lokacija, vremena poslednjih 10 pražnjenja), a treba da poseduje i opciju prijave uočenih nepravilnosti (oštećenja, krađe i sl) nadležnoj službi, uz opis problema sa postavljanjem fotografije kao dokaz te nepravilnosti".

U sklopu nabavke 100 podzemnih kontejnera, kao i softvera, predviđa se da Čistoća kupi i 10 tablet računara koji će služiti za rad na terenu.

Novosadska "Čistoća" će, koliko je poznato, postati prvo komunalno preduzeće u Srbiji koje će uvesti ovakav sistem, kao i kada je nedavno najavila uvođenje privatnog obezbeđenja koje čuva kontejnere.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“Da se ne lažemo” o kultu ličnosti, Vidojković: Na čelu Srbije je bandit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track