VAŽNA INFORMACIJA ZA SVE SRBE U GRČKOJ: Ako vas je zahvatila poplava ovo morate da znate!
Foto: Jutjub Printskrin

LETOVANJE PRERASLO U PAKAO

VAŽNA INFORMACIJA ZA SVE SRBE U GRČKOJ: Ako vas je zahvatila poplava ovo morate da znate!

Društvo -

Generalni konzul Srbije u Solunu Siniša Pavić, ukazuje da su se vremenske prilike u severnom delu Grčke promenile nabolje. Isplata osiguranja zavisiće od pojedinca do pojedinca, a Konzulat će pokušati da srpskim turistima izađe u susret, poručuje Pavić.

Srpski državljani u Agios Nikolaosu mogu dobiti potvrdu o šteti na vozilima.

Siniša Pavić kaže da se sa sigurnošću zna da su se vremenske prilike potpuno promenile.

"Što se tiče situacije sa našim turistima u smislu toga šta se dešavalo, kao i u vezi toga kakve će biti dalje mere grčkih vlasti, tu nam morate dati vremena", rekao je Pavić.

Napominje da nije lako doći do lokalnih vlasti, koje su angažovane oko situacije.

Prema njegovim rečima, telefoni u konzulatu su se jutros usijali jer proveravaju veliki broj informacija.

foto: Jutjub Printskrin

Pavić ističe da će Konzulat pokušati da našim turistima, koji su pretrpeli materijalnu štetu, izađe u susret i da im pomogne koliko je to moguće, dok će isplata osiguranja zavisiti od pojedinca do pojedinca.

Prema rečima srpskih turista, na Sitoniji je još oblačno i vetrovito ali nema padavina. Očekuje se da do kraja dana bude sunčano.

Konzul obišao Toroni

Područje Sitonije na Halkidikiju u Grčkoj pogodile su u ponedeljak poplave zbog obilnih padavina, zbog čega je Pavić juče obišao mesto Toroni koje je najviše pogođeno i odakle su se, juče u jutaranjim časovima, javili srpski građani koji su tamo na letovanju.

Pavić se uverio u ozbiljnost situacije, ali i u činjenicu da padavine polako prestaju, mada pojedini delovi tog mesta još nisu pristupačni, saopštio je sinoć generalni konzul Srbije u Solunu.

Važna informacija dobijena od lokalnih vlasti, za sve koji su pretrpeli štetu na vozilima, jeste da će im sutra izdati potvrdu o vanrednoj situaciji koja će koristiti licima kod naplate štete kod osiguravajućih kuća, navedeno je u saopštenju.

Srpski turisti koji su odseli u jednom hotelu na Sitoniji morali su da budu evakuisani zbog izlivanja reke koja je poplavila čitav kraj.

(Kurir.rs/RTS, Foto: Jutjub printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track