UNS OTKRIO JOŠ JEDNOG FANTOMSKOG KOMENTATORA POLITIKE: Objavili i tekst nepostojećeg psihijatra iz Sarajeva
Foto: Printscreen

SKandal u Najstarijem dnevnom listu u srbiji

UNS OTKRIO JOŠ JEDNOG FANTOMSKOG KOMENTATORA POLITIKE: Objavili i tekst nepostojećeg psihijatra iz Sarajeva

Društvo -

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) potvrdilo je da Politika ima još jednog fantomskog komentatora - Petru Nožicu "porodičnog terapeuta i psihijatra iz Sarajeva".

Kako je objavljeno na sajtu UNS, tim imenom i zvanjem potpisan je tekst objavljen u Politikinoj rubrici Pogledi 15. maja, povezan sa druga dva fantomska komentatora ("Petrom Veličkovićem" i "Milovanom B. Vučićem") tezom da je u Srbiji sistem korumpiran i neevropski, jer umesto očevima decu uglavnom dodeljuje majkama.

Za psihijatra Petru Nožicu stručnjaci iz Bosne i Hercegovine nisu čuli. Ni u javnoj ustanovi "Porodično savetovalište" iz Sarajeva ne znaju za psihoterapeutkinju Nožicu.

U Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu rekli su da u svojoj bazi podataka nemaju tu doktorku i "da ta gospođa ne radi kod njih i da nikada nije radila". U sarajevskom Kliničkom centru za psihijatriju UNS je dobio isti odgovor. Iz Politike i od v.d. glavnog i odgovornog urednika lista Žarka Rakića još nema objašnjenja kako su komentari nepostojećih ličnosti, potpisani zvučnim naučnim i stručnim titulama, dospeli u štampu i ko je za to odgovoran.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track