NEMA NAZNAKA DA ĆE SLUČAJ BITI REŠEN - POLICIJA NE RADI NIŠTA, NADLEŽNI ĆUTE: Novinarki KRIK-a obijen stan zbog priče o Aranitoviću!
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

zbog teksta o vučićevim vezama sa podzemljem

NEMA NAZNAKA DA ĆE SLUČAJ BITI REŠEN - POLICIJA NE RADI NIŠTA, NADLEŽNI ĆUTE: Novinarki KRIK-a obijen stan zbog priče o Aranitoviću!

Društvo -

Novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK Dragani Pećo, koja se bavi istraživačkim novinarstvom, obijen je stan 7. jula, i to kada je radila na tekstu o identitetu batinaša koji su maltretirali novinare i građane tokom polaganja zakletve predsednika Aleksandra Vučića.

foto: Fonet

Ona je tokom svog istraživanja otkrila da je jedan od nasilnika Borko Aranitović, deo ekipe ubijenog narko-dilera i vođe huligana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi

Prilikom provale, u stanu novinarke KRIK-a je sve ispreturano, ali ništa od vrednosti nije izneto, što se može tumačiti i kao opomena, o čemu je tvitovao i novinar KRIK-a Stevan Dojčinović.

On je podsetio da slučaj još nije rešen, a Dragana Pećo je posle provale izjavila da je veoma uplašena i da očekuje da će se policija i tužilaštvo ozbiljno posvetiti rešavanju tog slučaja, pošto je obijen stan novinara koji se bavi istraživačkim novinarstvom.

Posle provale u njen stan reagovao je i Pokret slobodnih građana, koji je zatražio od državnih organa hitno rasvetljavanje upada u stan novinarke Dragane Pećo. U njihovom saopštenju ocenjeno je da je reč o pokušaju zastrašivanja novinarke tog portala, za koji se navodi da je otkrio i predstavio javnosti "veliki broj afera Vučićevog režima".

Povodom ovog slučaja reagovalo je više novinarskih udruženja, a UNS i NUNS su zatražili da se što pre razjasni ko je i zašto obio stan, pozvavši policiju i tužilaštvo sa daju prioritet ovom slučaju.

Apeli su međutim ostali bez odgovora, i umesto razjašnjenja ovog slučaja pitanja se množe, dok nadležni ćute.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track