OPREZ: Zahlađenje donosi stres i glavobolju
Foto: Profimedia

STIŽU OLUJA, PLJUSKOVI I GRAD

OPREZ: Zahlađenje donosi stres i glavobolju

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će u nekim mestima danas i sutra pasti više od 20 milimetra kiše za tri sata

Nakon toplotnog talasa, danas sledi naglo zahlađenje, a temperatura će u odnosu na jučerašnju biti u padu za deset stepeni, što će izazvati dodatnu nervozu i uznemirenost kod mnogih.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će u nekim mestima danas i sutra pasti više od 20 milimetra kiše za tri sata.

- Danas i sutra će biti promenljivo oblačno i osetno svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju nepogode s jakim pljuskom, vetrom i gradom. Najniža temperatura biće od 17 do 22, a najviša od 23 na zapadu do 32 stepena na jugoistoku zemlje, dok će u Beogradu najviša dnevna biti 24 stepena - navode u RHMZ.

Slično vreme, kako dodaju, zadržaće se do petka, kada se očekuje razvedravanje i porast temperature.

Biserka Obradović, šef opšte prakse Doma zdravlja Stari grad, kaže za Kurir da će naglu promenu vremena najteže podneti deca do 15 godina i starije osobe, jer je njihov hormonski sistem nestabilan.

- Oni se slabije prilagođavaju promenama, mogu biti nervozni i napeti. Naravno, usled ove promene to mogu osetiti svi, ali oni mnogo jače. Meteoropate mogu osetiti pojačan bol u zglobovima i mišićima. S promenom vremena dolazi do pada atmosferskog pritiska tako da će biti najugroženiji hronični bolesnici, reumatičari i oni koji imaju česte upale sinusa - objašnjava dr Obradović.

Ona naglašava da bi oni mogli imati pojačane glavobolje.

Kurir / M. B.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track