KURIR TV PROTESTOM DO POBEDE ZA DARIJIN ŽIVOT Devojčicina majka: Pozlilo joj je na ulici, a lekari su nam rekli da je vodimo kući!
Foto: Printscreen/Kurir TV

KURIR TV PROTESTOM DO POBEDE ZA DARIJIN ŽIVOT Devojčicina majka: Pozlilo joj je na ulici, a lekari su nam rekli da je vodimo kući!

Društvo -

Borba za život Darije Petrović (16) se nastavlja!

Nakon otvorenog pisma predsedniku, premijerki i ministrima sa pitanjem "zašto joj nije omogućeno da se leči", podrška devojčici koja već godinama boluje od nepoznate bolesti sada stiže u vidu protesta ispred Ministarstva zdravlja.

Njena majka Gorica Lukić najavila je da će tom prilikom zatražiti odgovore od ministra Zlatibora Lončara "zašto njenoj kćerki ni posle toliko vremena još nije postavljena dijagnoza i poslata na lečenje".

foto: Printscreen/Kurir TV

"Imam nameru da ispravim neistinu i da demantujem. Na prethodnu priču, pre otvorenog pisma, niko nije odreagovao od nadležnih da vidi sa čime se bori to dete. Garancije smo dobili. E, sada ćemo videti ko će izaći od tih ljudi koji su obećali. Niko nas nije kontaktirao u vezi sa Darijinim lečenjem i ne mora. Ako se ne pojavimo u ustanovu u kojoj smo se lečili to znači da su nas oni odgurnuli. Pre nekoliko meseci je krvarila na usta i rekli su nam da nije hitno jer nije krvarila pola čaše...", rekla je Darijina mama.

foto: Printscreen/Kurir TV

"Prošle nedelje smo došli na preglede, njoj je pozlilo na ulici, Rekli su nam vodite dete kući, to je protutnjao virus. Ona smatra da su najviše krivi Ministarstvo zdravlja i doktori", dodala je Darijina majka, Gorica Lukić i kaže da je kucala na sva vrata, ali nije ulazila nogama.

"Ne mogu da je izvedem napolje, da je prošetam, dobija zamor, pritisak, posle ne može da podigne ruku od iscrpljenosti. Sada kada smo bili u bolnici, imala je tahikardiju, nije se pomerila", rekla je Lukić.

foto: Kurir TV

Darija je redovan đak i postigla je vrlo dobar uspeh u školi.

"Darija će ići na lečenje zahvaljujući dobrim ljudima, ali neće ići i budžeta!", rekla je na kraju Darijina majka.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ESPRESO AKCIJA: Odrekni se danas jedne kafice u kafiću i Darija će živeti!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track