VELIKI USPEH SRPSKIH GIMNAZIJALACA: Mladi fizičari na olimpijadi osvojili zlatnu i četiri srebrene medalje
Foto: Privatna Arhiva

vredno radili

VELIKI USPEH SRPSKIH GIMNAZIJALACA: Mladi fizičari na olimpijadi osvojili zlatnu i četiri srebrene medalje

Društvo -

Srpski tim sastavljen od petorice gimnazijalaca, koji je ostvario istorijski uspeh na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi u Indoneziji osvojivši jednu zlatnu i četiri srebrne medalje, doputovao je danas u Beograd.

Na na najprestižnijem svetskom takmičenju srednjoškolaca iz fizike zlatnu medalju osvojio je Kraljevčanin, Dušan Đorđević izMatematičke gimnazije iz Beograda.

Srebrne medalje osvojili su učenici Matematičke gimnazije u Beogradu: Marko Šušnjar iz Pančeva i Vuk Radović iz Beograda, kao i braća Novak i Bogdan Stanojević iz gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša.

Samo je još jednom u istoriji učešća Srbije na ovom takmičenju ostvaren ovakav uspeh – u Padovi 1999. godine. Ovo je peta zlatna medalja za Srbiju na do sada održanim olimpijadama.

Ekipu srednjoškolaca koji su predstavljali Srbiju vodili su profesori iz Društva fizičara Srbije–dr Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta u Beogradu i Veljko Janković sa Instituta za fiziku iz Zemuna.Tim Srbije učestvovao je na olimpijadi zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve olimpijce obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: SRAMOTA! Direktor škole uzima milione! Mesečno primi 1.600.000 dinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track