PORODICA RADNIKA GOŠE VIŠE NE GLADUJE I NE ŽIVI U MRAKU: Stefan (4) će sada moći da gleda crtane filmove
Foto: Marina Lopičić

PORODICA ĆIRIĆ

PORODICA RADNIKA GOŠE VIŠE NE GLADUJE I NE ŽIVI U MRAKU: Stefan (4) će sada moći da gleda crtane filmove

Društvo -

Građani pohrlili da pomognu kada su, zahvaljujući Kuriru, saznali da Zlatan, radnik propale fabrike „Goša“, s nejakim sinom i suprugom Danijelom gladuje u mraku

Zlatan Ćirić, radnik fabrike šinskih vozila „Goša“ iz Smederevske Palanke, koji je s četvorogodišnjim sinom Stefanom i suprugom Danijelom gladovao i živeo u neljudskim uslovima, jer već tri godine nije primio platu, posle pisanja Kurira napokon je dobio struju.

Naime, cela Srbija udružila se da pomogne Ćirićima kad je preko naših novina saznala u kakvim uslovima žive.

Hvala dobrim ljudima

- Napokon su nam uključili struju, presrećni smo. Zahvaljujući dobrim ljudima i vama mnogi humani su mi uplaćivali pare na račun. Pored hrane za sina Stefana i najosnovnijih potrepština koje smo kupili, uspeo sam i da platim dug za struju. Bilo je nekih problema s papirima, ali sve je završeno i Stefan će napokon moći da kao i sva druga deca gleda crtane filmove. On je radostan, skače od sreće po kući - kaže tata Zlatan za Kurir, kome su juče čak došle komšije kako bi proslavile što Ćirići više neće živeti u mraku.

Prema Zlatanovim rečima, električnu energiju su mu isekli u avgustu 2014. godine, baš na dan kad su Stefanu slavili prvi rođendan. Od tada je ova porodica živela kao u 19. veku. Ćirić se priseća da su vodu grejali na „smederevcu“ i tako se kupali, a išli su na počinak s prvim mrakom.

Slavićemo rođendan

- Posebno mi je drago što smo struju dobili pre Stefanovog rođendana 13. avgusta. Kakvo će to slavlje da bude! Dobri ljudi su donirali hranu, meso, a ja nisam mogao da sve to stavim u zamrzivač jer nije bilo struje, pa mi je komšija davao električnu energiju. Sada će sve napokon biti dobro. Kupili smo i farbu da okrečimo Stefanovu sobu, a žena treba od oktobra da počne da čisti na pijaci. Najvažnije mi je što mi dete više nije gladno i što smo dobili struju. Do kraja života ću biti zahvalan ljudima koji su nam pomogli, spasli su nam život - iskren je Zlatan i dodaje da su mu se srce i duša cepali što nije imao da pruži sinu ni ono najosnovnije.

U „Goši“ nastavljaju štrajk

PROPALI PREGOVORI, ZASAD BEZ BLOKADE VILJUŠKARIMA

Radnici fabrike „Goša“ nastavljaju štrajk posle propalih pregovora u Vladi Srbije, ali su odustali od najavljene blokade upravne zgrade viljuškarima.

- Radnici su informisani da po Zakonu o štrajku to nije dozvoljeno, jer time ugrožavaju obavljanje posla zaposlenima koji nisu u štrajku. Nastavljamo razgovore o zahtevima s direktorom „Goše“ i s predstavnicima Agencije za mirno rešavanje radnih sporova - rekao je predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujičić.

Radnici „Goše“ pre dva su odlučili da nastave štrajk, jer nije bilo dogovora između radnika i direktora Milutina Šćepanovića o isplati novca radnicima.

Radnici „Goše“ su već gotovo četiri meseca u štrajku.

Kurir / Jelena Pronić

Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track